Ugrás a tartalomra

Aktív Magyarország: Szavazzon a Zsófia-kilátóra és a Fehérkőlápai Turistaházra!

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. szeptember 27. kedd 17:13
Most ön is segíthet abban, hogy a Zsófia-kilátó az Év-Kilátója, a Fehérkőlápai Turistaház pedig az Év Turistaháza legyen.
A Zsófia-kilátót augusztus végén adták át, most az Ön szavazatával akár az év kilátója is lehet. Fotó: Horváth Csongor

Hétfőtől szavazhatnak a természetjárók az Aktív Magyarország által immár harmadik alkalommal meghirdetett Év Kilátója és Év Turistaháza pályázatok jelöltjeire. A pályázatok célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait. A két kategóriában több tucat nevezés érkezett, melyek közül a közönség választhatja ki, hogy melyik kilátó, illetve turistaház legyen idén az ország kedvence - közölte hétfőn az Aktív Magyarország.
    
Ahogyan a közlemény emlékeztet, a beküldött pályázatok közül szakmai zsűri válogatta ki a tíz-tíz legjobbat. Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, amelyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ott.
   
A szervezők kiemelték, hogy országszerte egyre több, egyre egyedibb kilátó teszi még vonzóbbá a természetjárást, a természetközeli turistaszállások pedig ma már korszerűek, így a mai igényeket kielégítő, modern felszereltséggel várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Fehérkőlápai Turistaház. Fotó: Facebook/Aktív-Magyarország

Idén a közelmúltban átadott, újjáépült Zsófia-kilátóra, és a Fehérkőlápai Turistaházra is lehet szavazni.
    
Első alkalommal, 2020-ban a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó, tavaly pedig a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó volt az Év Kilátója pályázat nyertese. A turistaházak közül két éve a tolnai Annafürdő Vendégház diadalmaskodott, 2021-ben pedig a Szelcepuszta Turistaházat választották a legjobbnak a szavazók.
    
Annak érdekében, hogy a verseny minél színesebb legyen, a tavaly bejutott tíz-tíz legjobb pályázat ezúttal nem indulhatott, ezek így csak jövőre kaphatnak újra esélyt.

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével október 6-ig.
 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!