Ugrás a tartalomra

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 07. hétfő 10:44
A képviselők aláírásgyűjtésbe kezdtek a posták megmentéséért.
Cseléné Figula Edina és Szarka Dénes. Fotó: Horváth Csongor

A Jobbik már tavaly felhívta rá a figyelmet, hogy tömeges bezárások kezdődhetnek a Magyar Postánál. Akkor még rémhírterjesztéssel vádolták őket, most mégis beteljesült a jóslatuk; november 12-től országosan összesen 366 postát fognak bezárni, ebből kilencet Miskolcon.

„Ismételten egy átgondolatlan, szervezetlen, kapkodó intézkedés elszenvedő alanyai lettünk. Mind a Martinkertvárosban, mind a Szirmán található postát bezárják. Az Y-híd építése miatt az ott lakók eleve el vannak izolálva a többi városrésztől, de ha belegondolunk, hogy a Tiszai pályaudvaron sem marad nyitva a postahivatal, akkor az Y-híd átadását követően sem lesz könnyebb a helyzetük” - nyilatkozta Szarka Dénes, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője és a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese. 

„Ez a döntés rengeteg idős korú embert ér hátrányosan. Azok, akiknek ez a távolság is nehezükre esett, hogyan fognak mostantól a legközelebb eső Szinvaparkba eljutni? Hogyan lehet ennyire embertelenül megnehezíteni mások életét? Egyáltalán; hogyan lehet ilyen döntéseket társadalmi egyeztetés nélkül meghozni?” – ezeket a kérdéseket már Cseléné Figula Edina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom illetékes önkormányzati képviselője teszi fel csalódottan. „Szomorúan konstatáljuk, hogy mi, kisemberek, már egyáltalán nem számítunk. Hogy jelenleg egy olyan érában élünk, ahol egy tollvonással évtizedeket fejlődhetünk vissza.”

A Jobbikos képviselők nem szeretnék annyiban hagyni a dolgot, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek. Aki tiltakozik az ellen, hogy a Martinkertváros és Szirma posta nélkül maradjon, az az alábbi helyeken találhatja meg az íveket:

Szirma:

  • Hangulat presszó (Erkel Ferenc út)
  • Külvárosi Sörkert&Lottózó (Miskolci út)
  • Tappancs vegyesbolt és zöldség-gyümölcs (a Cooppal szembeni kisbolt)

Martinkertváros:

  • 100-as bolt
  • Coop bolt
  • Lapos csemege
  • Martini bisztró
  • Sarok ABC (Kisfaludy-Ipoly út)

Szarka Dénes hangsúlyozta: „Kérjük, írják alá minél többen a petíciónkat! Mutassuk meg, hogy összefogással meg lehet akadályozni ezt az átgondolatlan lépést! Ha önök mobilisok és nem jelent problémát eljutni egy másik postára, akkor tegyék meg a szomszédjukért, ismerősükért, akinek viszont komoly gondot jelent most, hogyan intézze ezután az ügyeit. Ebben a helyzetben nagyon fontos a társadalmi szolidaritás! Én hiszek abban, hogy együtt még elérhetjük a hibás döntés felülbírálását.” 

Cseléné Figula Edina két lakossági fórumot is fog tartani az ügyben. Az egyik november 11-én pénteken, 16:00-kor lesz az Erkel Ferenc út 47. sz. alatt, a másik szintén november 11-én pénteken 17:30-kor a Kisfaludy út 39. szám alatti parkolóban. Az íveket a helyszínen is alá lehet majd írni.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!