Ugrás a tartalomra

Alantas támadást indított a helyi Fidesz-KDNP a város és annak cégei ellen Veres Pál szerint

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 08. csütörtök 11:43
"A Fidesz-KDNP képviselőcsoport rendkívüli közgyűlési ülés összehívását kezdeményezte, ahol különböző törvényeket, sőt magát az Alaptörvényt is sértő előterjesztés-csomagot szerettek volna elfogadtatni, amelyek célja, hogy a város működését megbénítsák, hogy kárt okozzanak a város gazdálkodásának" - számolt be közösségi oldalán Miskolc polgármestere.

- Tudni kell, hogy ezeket a jogszabályellenes előterjesztéseket csakis akkor tudta volna elfogadni a testület, ha csakúgy, mint legutóbb decemberben, a helyi fideszes képviselőkkel együtt szavaznak a Demokratikus Koalíció és az LMP miskolci képviselői. Decemberben úgy tűnt, a Fidesz-KDNP, a helyi DK és a helyi LMP vezetése arra szövetkezett, hogy együtt, közösen, politikai céloktól vezérelve tesznek keresztbe Miskolcnak - fogalmaz Facebook-oldalán Veres Pál.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: egy 2012-es, tehát még a Fidesz-KDNP-s városvezetés alatt elfogadott önkormányzati rendelet módosítását indítványozta december közepén a jelenleg ellenzékben politizáló Fidesz-KDNP. Az előterjesztés - bár a jegyző már a tavaly december 14-ei ülésen többször jelezte: törvényességi aggályai vannak a módosítás tartalmát illetően - "átment" a közgyűlésen. A polgármester azonban - élve jogkörével - ismételt tárgyalást kezdeményezett. Mindennek apropóján december 29-én már egyszer összehívták a közgyűlést.

"Városvezetőként nem hagyhatjuk, és nem hagyjuk, hogy Miskolc közgyűlése elé törvénysértő határozatok kerüljenek, nem hagyjuk és nem hagyhatjuk, hogy Miskolc, a miskolciak öncélú politikai csatározások céltáblái legyenek. Minden felelős politikai pártnak érdemes volna újra átgondolnia, mire esküdtek fel helyi képviselői, mire hatalmazták fel őket a választók"

- írja a polgármester bejegyzésében.

Hozzáteszi: a Kormányhivatal felé megtették a törvényességi észrevételeiket, és megfogalmazták azt is, a Fidesz-KDNP indítványa megtárgyalásra alkalmatlan volt, ezért nem hívott össze eddig a város vezetése ebben a tárgyban rendkívüli közgyűlést.

A Kormányhivatal ma érkezett levelében - mindezek ellenére - kitart amellett, hogy a város köteles közgyűlésen megtárgyalni az egyértelműen törvényt és Alaptörvényt sértő előterjesztéseket - zárul a poszt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!