Ugrás a tartalomra

Áldást a borra! 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. december 28. szerda 19:57
Megtartotta János napi boráldását a Miskolczi Pincék Asztaltársasága, a Miskolciak Az Avasért Alapítvány és az Avasi Borút Egyesület szerda délután.
Fotó: Horváth Csongor

A járványügyi korlátozások miatt az elmúlt két évben elmaradt hagyományos ceremóniát idén végre bepótolhatták a szervezők. Így újból méltó módon ünnepelték meg a helyi borokat a Miskolc-Avasi Református Egyházközség Papszer utcai gyülekezeti termében.

Miután az esztendő utolsó miskolci borászati programján az „Örvend az ég…” kezdetű dalra bevonuló Lillafüredi István Nádor Borlovagrend elhelyezte az elmaradhatatlan díszhordót, annak elnök-nagymesterét, Czupper Andrást és Holló Gyulát a Miskolczi Pincék Asztaltársasága tagjai közé is fogadta.

Előbbi köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy az avasi és a bükki borvidék bizonyos szempontból az egyik legjobb hely hazánkban.  – Az egység, az akarat, a közös gondolkodás vitte előre a bortermelő vidéket. Kellenek az anyagiak és a kitüntetések, de mindez eltörpül amellett, amikor a sok jó ember összejön – hangzott el tőle.

Ezt követően a Miskolciak Az Avasért Alapítvány és a Herman Ottó Múzeum „A miskolci Avas - ahogy mi szeretjük” című közös kötetének a bemutatójára is sor került. A Jacsó Pál és Barta Gábor által vezetett beszélgetést a tradíciónak megfelelően avatással, boráldással, imádsággal, a dalárda szolgálatával és persze az újbor kóstolásával zárták az egybegyűltek. A rendezvényen Veres Pál polgármester mellett Szunyogh László főépítész is képviselte a városházát. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!