Ugrás a tartalomra

Ars Sacra Fesztivál Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 11:26
A Miskolci Ars Sacra Fesztivál képzőművészeti pályázatot tett közzé. Az Éltető Lélek Alapítvány felhívja az érdeklődők figyelmét képzőművészeti alkotás elkészítésére.
Forrás: ars-sacra.hu

Az Éltető Lélek Alapítvány 10 civil szervezettel, országos hírű művészekkel, áldozatot vállaló magánszemélyekkel, egyházi felekezetekkel, intézményekkel és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve idén megszervezi a MISKOLCI ARS SACRA FESZTIVÁLT egy időben az országos rendezvénnyel - 2023. szeptember 16-24. közötti időszakban.

A művészet és a  szakralitás összefüggése jegyében képzőművészeti pályázatot hirdetnek a Miskolc és térségében  alkotó festő – és grafikus művészeknek. Az alkotások ihlető gondolata a fesztivál mottója:

Keresd a békét!  (Zsolt 34,15)

Pályázati feltételek:

- Pályázni 2 alkotással lehet. A művek hordozója: vászon vagy papír.
- A művek méretei: 60x40cm, vagy 70x50cm. Technika: tetszőleges: bármilyen grafikai vagy festészeti megoldás. Az alkotás hátoldalán szerepeljen: az alkotó neve, címe, elérhetősége, a mű címe, hordozója, méretei, dátum, aláírás.

Beadás:

- II. Rákóczi Ferenc Megyei  és Városi Könyvtár, Miskolc, Görgey A. u. 11. a könyvtár nyitvatartási ideje alatt. A pályázat benyújtásának határideje: 2023. június 15.
- A pályázatok elbírálását 5 fős szakértő zsűri végzi. Az 1-6 helyezett jutalomban és oklevél elismerésben részesül. Az elkészült alkotásokból kiállítás nyílik majd, amelynek helyszíne előre láthatólag a miskolci Művészetek Háza – közölte Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány alapítója és Máger Ágnes festőművész .

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!