Ugrás a tartalomra

Ásványok minden mennyiségben Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. március 08. vasárnap 18:51
Aranymosás, óriáscápa és természetesen rengeteg ásvány, bemutatók és programok várták az érdeklődőket az idei Miskolci Nemzetközi Ásványfesztiválon.

A Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara, a Herman Ottó Múzeum Ásványtára és a University Sportmarketing kft. szervezésében idén 38. alkalommal rendezték meg a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált a Miskolci Egyetemen. Ez Közép-Európa egyik legjelentősebb ilyen jellegű rendezvénye.

A fesztiválon több mint száz hazai és külföldi kiállító közel 300 asztalon mutatta be a természet élettelen csodáit: ásványokat, drágaköveket és ősmaradványokat. A nyers köveken kívül feldolgozott formában ékszereket, dísztárgyakat, amuletteket is számos asztalnál láthattunk. 

Mocsári László képgalériája!

A rendezvény jelentőségét nemcsak a kiállítók 100 feletti és a látogatók 6-7 ezres létszáma jelzi, hanem az a tény is, hogy évenként a börzéhez más és más rendezvények társulnak. Ezek között mindig vannak reprezentatív, tematikus kiállítások, illetve tudományos és népszerűsítő előadások, sőt esetenként, mint most is, egésznapos előadóülések.

A gyerekeknek szóló föltudományi játszóház interaktív módon ízelítőt adott a Műszaki Földtudományi Kar a különböző tanszékeinek a munkájából is. Az érdeklődők kipróbálhatták az aranymosást, különböző ásványokkal, kőzetekkel ismerkedhettek meg, részt vehettek geofizikai mérésben, illetve eljárástechnikai, hidrogeológiai és régészeti bemutatón is. Külön előadásokon mutatták be az idei év ásványát, a színpompás turmalint, illetve az év ősmaradványát, a Megalodont.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!