Ugrás a tartalomra

Átmenetileg új helyszínre költözik a Miskolci Termelői Nap

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. november 08. szerda 17:25
Az árusokat múlt héten arról értesítették, hogy a következő két vásár elmarad, végül azonban mindkettőt megrendezik: a november 19-eit a Szent István téren, a decemberi helyszínét pedig az adventi programok tükrében a következő hetekben véglegesítik.  

Nyolc éve örvend töretlen népszerűségnek a Miskolci Termelői Nap. Fotó: Mocsári László

Technikai okok miatt nem rendezik meg a novemberi és decemberi termelői vásárt – ez áll abban a levélben, amit múlt héten pénteken kaptak meg elektronikus úton a Miskolci Kulturális Központ (MKK) Nonprofit Kft.-től a Miskolci Termelői Nap árusai. 
Egyikük mintegy hatvan termelő nevében kereste meg a lapunkat. Elmondta, azért fordultak a sajtó nyilvánosságához, mert a közelgő ünnepek előtt rendkívül rosszul érintette őket a hír, amit az MKK-tól kaptak. 

– A termelők többsége hosszú évek óta, sőt, sokan a kezdetektől, tehát nyolc éve részt vesznek a Miskolci Termelői Napokon. Számunkra hatalmas érvágás, ha elmarad a novemberi és a decemberi alkalom. Nagy kár érne minket, ráadásul sokan félünk attól is, hogy ilyen hosszú kihagyás után elszokik a két-háromezer állandó vásárlónk nagyobb része – tudtuk meg a termelők képviselőjétől, aki hozzátette, azért is meglepte őket a döntés, mert eddig úgy érezték, hogy a rendezvényt és őket, árusokat megbecsüli Miskolc. 

Mint mondta, nem megerősített forrásból úgy tudják, hogy az Erzsébet tér az idén újrainduló városi adventi programok egyik helyszíne lesz. 

Az MKK marketing-vezetője megkeresésünkre elmondta, a belvárosban valóban már az adventi programok miatt készülődnek, emiatt ment ki múlt hét pénteken az árusok felé a cikkünk elején említett levél. Hozzátette, tekintettel arra, hogy a Miskolci Termelői Nap nagy népszerűségnek örvend a városlakók körében, miskolc önkormányzata és az MKK közösen keresett megoldást a problémára. Így időközben változott a helyzet, mindkét termelői napot megtartják.

- A Miskolci Termelői Napot november 19-én a Szent István téren rendezzük meg, a decemberi még szervezés alatt van. A decemberi időpontról és helyszínről a termelők hamarosan e-mailes értesítést kapnak, és a szokott módon meghirdetjük az eseményt – árulta el Fedor-Szabó Zsuzsa.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!