Ugrás a tartalomra

Avas Szálló: itt tart a megújulás

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 13. hétfő 15:49
​​​​​​​A Mathias Corvinus Collegium (MCC) azon dolgozik, hogy Miskolc több százéves múlttal rendelkező műemléki épületegyüttese, megújuljon.

Befejeződött az állapotfelmérés és állagmegóvás: júliusban indulhat a tervezési fázis. Az MCC tervei szerint a nagy múltú épület 2025 végétől fogadhatja a legtehetségesebb diákokat, a miskolci polgárokat és vendégeket – írja. közleményében az MCC.

A Miskolc történelmi belvárosában elhelyezkedő épület a legtehetségesebb magyar diákok oktatását, nevelését szolgálja majd, szálláshelyként és kulturális térként működik, építészeti örökséget megőrizve, ápolva pedig új funkcionális igények szerint épül újjá – fogalmaznak, hozzátéve, a műemléki épületegyüttesen az értékmegőrzési és állagmegóvási kivitelezési munkák tavaly lezajlottak, jelenleg a tervező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyik.

Jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás. Ezek várhatóan június-júliusban lezárulnak. A kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2024 februárjában kezdődnek meg, a teljes műemléki rekonstrukció a tervek szerint 2025 decemberére fejeződik be.

A Mathias Corvinus Collegium mára már 15 magyarországi (Győr, Szombathely, Zalaegerszeg, Veszprém, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Budapest, Szolnok, Kecskemét, Szeged, Debrecen, Miskolc, Békéscsaba, Nyíregyháza), és 9 külhoni helyszínen (Beregszász, Arad, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy) van jelen.

Az MCC Kárpát-medence-szerte összesen 24 képzési központtal rendelkezik és 5300 diák képzését valósítja meg. A tervek szerint néhány éven belül 35 helyszínen érhetők el a képzések, és összesen 10 000 fiatal oktatását biztosítják majd. Az MCC Miskolcon 2015 óta jelen van, jelenleg általános iskolától az egyetemi korosztályig gondozza a magyar tehetségeket – írja a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!