Ugrás a tartalomra

Az anyatejes táplálás világnapját tartották

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 02. péntek 15:47
Legalább hat hónapos koráig minden gyermeket anyatejjel kellene táplálni. Az egészséges fejlődés mellett ráadásul az anya és gyermeke közti kötődést is erősíti. A szoptatás világnapján erre hívták fel a figyelmet a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban.
Fotó: Juhász Ákos

Az anyatej univerzális étel és ital, ami a baba fejlődéséhez elengedhetetlen. A szakemberek szerint minimum féléves korig, de hozzátáplálás mellett akár hároméves korig is szoptathat az édesanya, ha a babának is jól esik.

Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére 1992-től augusztus elseje az anyatejes táplálás világnapja. A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház első alkalommal csatlakozott a figyelemfelhívó akcióhoz. Afonyiné Kaló Tünde, a GYEK Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályának vezető ápolója és laktációs szaktanácsadója elmondta, szerinte az lenne a jó, ha az anyatejes táplálás divatba jönne. – Jó lenne, ha nem lenne kérdés az édesanyák számára az, hogy a gyereket szoptatni kell, és saját maguknak kell ezt biztosítani a gyerek számára, hiszen ez a legeslegfontosabb a baba fejlődéséhez, mind érzelmileg, mind pedig testileg.

Az anyatejet ugyanis egyetlen tápszer sem képes tökéletesen pótolni, és szakemberek szerint gyakran az egészséges felnőttkor alapját is jelenti.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!