Ugrás a tartalomra

Az idei ünnep más lesz

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 21. hétfő 17:24
Karácsony.
Fotók: Horváth Csongor és Mocsári László tavalyi felvételei

Egyetlen szó és mégis megannyi üzenet. Az összetartozás, a béke, a család, a hit, a szeretet és összetartozás ünnepi üzenete. Készülődés, ünnepvárás, ugyanakkor félelem, kétség és remény. Erről szól az idei karácsonyunk. Ebből a gyerekek szerencsére még csak keveset értenek. Tegyük számukra széppé az ünnepet. Az idei ünnep más lesz. Ezt most nekünk, miskolciaknak kell írnunk és rendeznünk.

Az Adventi vásár új értelmet nyer azzal, hogy a helyi vállalkozások, sétálóutcai üzletek tölthetik meg az utcát, s boltjaik elé kitelepülve kínálhatják portékáikat az arra járó városlakóknak. Ők azok, akik kirakataik karácsonyi díszeivel is ünnepi hangulatot teremtenek. Az idén először lehetőség nyílik arra is, hogy utcai művészek, zenészek, bábosok, táncosok szórakoztassák közönségüket.

Már harmadszor csendül fel a városban élő kilenc nemzetiség nyelvén a „Csendes éj” advent utolsó vasárnapján a Szent István téren. Ezzel jelezve a világnak azt, hogy van egy magyar város, ahol békében élnek egymással kilenc nemzet gyermekei megőrizve nyelvüket és kulturális örökségüket.

Járni fog a miskolciak szeretett adventi villamosa és az Avasi kilátó, mint egy ég felé nyújtott, megvilágított mutatóujj jelzi, hogy a város ünnepel. Talán kevesebb külsőséggel, de szívében erős szeretettel és a miskolciak legendás, városukat féltő összetartozásával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!