Ugrás a tartalomra

Az időjárás függvényében, de folyamatosan épülnek az új utasvárók

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. január 14. csütörtök 08:52
Városszerte összesen nyolcvanhét buszmegálló újulhat meg.

Eddig huszonöt helyszínen kezdődött meg az új, fedett buszvárók telepítése – tudtuk meg a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályától. A projektgazda önkormányzat és a kivitelező által adott információ szerint tizenöt, javarészt a belvárosba tervezett felépítmény már teljesen elkészült, ezek között van például, egy a Villanyrendőrnél, a bank előtt, öt a Búza téren, de a Vörösmarty-n, a Szeles utcán, az Uitz Bélán és a Király utcán is készültek már el buszvárók.

A Búza téren már több új buszváró is elkészült. Fotó: Végh Csaba

- Ezen túl a készhez közeli állapotban van még további tíz megálló, melyek többek között a Csabavezér úton, a Csabai kapuban, a Miskolctapolcai úton vagy éppen a Szemere kertben találhatók – tették hozzá. 

Több ütemben

Ahogyan arról korábban a lapunk is beszámolt, a nagyszabású buszmegálló korszerűsítési program november közepén indult el Miskolcon. A projektet a városi önkormányzat a JCDecaux Hungary Zrt. nevű, nemzetközi outdoor médiavállalattal közösen valósítja meg. A program első körben összesen nyolcvanhét megállóhelyet érint, a buszvárók telepítése több ütemben zajlik, így a munkálatok várhatóan rövidesen új helyszíneken kezdődnek meg. 

Az önkormányzat lapunkat arról tájékoztatta, korábban a kivitelezővel közösen úgy kalkuláltak, hogy az első ütem munkálataira egy hónap elegendő lesz, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt a munkák nem fejeződtek be az ünnepekig, ezért a beruházás befejezése januárra csúszott. 

Időjárásfüggő

„A beton kötési ideje alatt a szakemberek egy-egy helyszínen nem tudtak dolgozni, ezért aztán máshol is elkezdték az építést, emiatt egy ideig több helyen is félkész megállókkal találkoztak az utasok. A kivitelező tájékoztatása szerint a következő napokban azok az utasvárók is teljesen elkészülhetnek, melyek az elmúlt napokban még hiányosak voltak” – tette hozzá az önkormányzat, ahol elmondták azt is: fedett várók telepítését szándékosan mostanra időzítették, hiszen bár az időjárás mindig lassíthatja a kivitelezőt, a Covid-világjárvány miatti alacsonyabb utasszám mellett, most kevesebb embernek okoznak átmeneti kellemetlenséget a munkálatok.

A miskolci buszmegállók az önkormányzat tulajdonában vannak, karbantartásukat a Városgazda Kft. végzi. Ez elsősorban állagmegóvási munkákat, festést, illetve az időjárás okozta megrongálódások kijavítását jelenti. Az önkormányzat hozzátette, a tavaly novemberben indult most projekthez hasonló, nagyszabású utasváró korszerűsítési program hosszú évek óta nem volt a városban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!