Ugrás a tartalomra

Az illegális hulladéklerakás közös probléma

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 16. hétfő 10:06
Martinkertváros tisztasági nagykövete, a 15 éves Kertai Zsombor Szirmát is megtisztítja a hulladéktól: az első szemétszedést a hétvégén tartották a Magyar László utca környékén
Horváth Csongor képgalériája

Ezt a zöldterületet aktívan használják kikapcsolódásra a környékbeli családok, akiknek sajnos gyakran kell szembesülniük az ide hordott építési törmelék, illegálisan lerakott hulladék képével. 

- A program reggel 9 órakor indult, nagyon sokan látogattak ki, voltak, akik gyerekekkel takarítottak – mondta az esemény kapcsán a terület önkormányzati képviselője, Cseléné Figula Edina. – Miskolci vállalkozók is támogatták Kertai Zsombor akcióját: szendvicseket, üdítőt, nassolni valót biztosítottak a lelkes csapatnak. Képviselőként én konténert intéztem: ha ez megtelik, elszállítjuk, és a városgazda segítségével továbbiakat hozunk.

Kertai Zsombor munkáját egyébként Serbán Zsolt, bükktisztasági nagykövet is segíti.

Cseléné Figula Edina; Fotó: Horváth Csongor

Cseléné Figula Edina arról is beszélt, hogy a szemétszedés eredményezte tiszta környezet – minden törekvés ellenére – csak ideig-óráig tart.

- Ami a fő gond, hogy a szemét újratermelődik. Ezen a téren városi szintű összefogásra van szükség, hiszen egész Miskolcon problémát jelent az illegális hulladék. Együtt kell gondolkodnunk arról, hogyan állítsuk meg a szemetelőket, hogyan lehet megfigyelni, ellenőrizni őket a leghatékonyabban. Ebben pedig a lakosság segítségére is szükség van – fogalmazott a képviselő, aki arra biztat mindenkit, ha illegális szemetelőt látunk, vegyük elő a mobiltelefonunkat, készítsünk képet, jegyezzük fel az autó rendszámát: segítsük a hatóság munkáját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!