Ugrás a tartalomra

Az iroda érdeme – jubileumi évet nyitnak a városnéző sétákkal

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. március 05. kedd 17:42
136 séta és 3701 résztvevő – ez az eddigi kilenc szezon mérlege, ami a garantált városnéző sétákat illeti. A MIDMAR Kft. által működtetett Tourinform Miskolc mindennek apropóján idén jubileumot ünnepel.
Fotók: Osztie Tibor

Kedden, a Tourinform Miskolc főutcai irodájában tartottak sajtótájékoztatót, ahol a MIDMAR Kft. megbízott ügyvezetője bejelentette: most szombaton elindulnak az idei garantált városnéző séták. Így a közelgő turisztikai szezonban, márciustól novemberig minden hónap második szombatján ismét a belváros látnivalóit ismerhetik meg az érdeklődők – de nem csak a belvárosét.

Az idegenvezetőként jól ismert Tóth-Bodnár Krisztina felidézte, az iroda 2015 óta szervezi meg a programot, ami évről évre egyre népszerűbb. Ennek köszönhetően immár negyedik éve színesítik a programsorozatot a Miskolc más részeiben szervezett sétákkal.

A szakember emlékeztetett: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2022-es és 2023-as vizsgált időszakaiban a miskolci Tourinform százszázalékos teljesítményével ismét az ország legjobbjai közé került, így nem véletlen, hogy a közel száz Tourinform irodát tömörítő szakmai hálózatban számos jó gyakorlatuk okán mintaadóként tekintenek rájuk.

A sajtótájékoztatón megjelent Szopkó Tibor hangsúlyozta, amikor közgyűlés elé kerül a cég önkormányzati finanszírozása, kollégáival mindig igyekszenek ténylegesen mögé nézni az ott zajló folyamatoknak: felismerni azt a rengeteg energiát, amit a MIDMAR munkatársai belefektetnek a miskolci turizmus sikerébe.

A területért felelős alpolgármester szerint csak és kizárólag a helyi kiváló szakemberekkel sikerülhetett az, hogy a járvánnyal, háborúval és inflációval jelentősen sújtott ágazatban meg tudott erősödni a város idegenforgalma. Hozzátette: a séták nem csupán az idelátogatók szempontjából fontos – identitáserősítő szerepe az itt élők számára is megmutatkozik.

A Tourinform Iroda vezetője felidézte: 2022-ben a havi tematikus belvárosi séták mellett felkérésre az Orgonák éjszakája országos programsorozat miskolci eseményéhez kapcsolódva is szervezett az iroda tematikus városnézést orgonamuzsikával. De különleges eseménynek számított a Csodamalom Bábszínházzal közösen szervezett séta, amely a Miskolci mesék c. előadás helyszíneihez kapcsolódott. 

2023-ban – taglalta Kupcsik Sarolta – a belvároson kívül tartottak sétát Lillafüreden, Miskolctapolcán, Martinkertvárosban, Vasgyárban, Görömbölyön és az Egyetemvárosban is. Ingyenes sétára invitálták az érdeklődőket a Szinva Örökség Napokhoz kapcsolódóan Lillafüredre, a belvárosban az ukrán menekült gyermekeknek mutatták be a város értékeit, de tartottak egy nagyon sikeres sétát a főként ipartörténeti emlékekkel rendelkező perecesi városrészben is.

Mint azt a sajtótájékoztatón megtudtuk: a séták során többször olyan helyszínekre is eljutottak a résztvevők, amelyek különben egyáltalán nem vagy csak külön engedéllyel látogathatók. Ilyen különleges helyszín volt például a Megyei Rendőr Főkapitányság épülete, az Anna-forrási vízműtelep, a Factory Aréna vagy a görömbölyi pincekápolna.

A séták éves menetrendje:

Március 9. Keresd a nőt!
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Április 13. A Szentpéteri kapu érdekességei
Indulás a József Attila Könyvtártól (Szentpéteri kapu 95.)

Május 11. Az Avas régi és új arca
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Május 25.  Séta Majláthon és környékén
Indulás a Bagolyvártól (Felső-Majláth végállomás)

Június 8. Virágos Miskolc
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Július 13. Miniszobrok Miskolctapolcán
Indulás a miskolctapolcai parkban található Turisztikai információs pontról (Barabits Fülöp sétány, 2. pavilon)

Augusztus 10. Séta a Népkert és a Kálvária környékén
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Szeptember 14. Belvárosi séta a mozizás jegyében
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

Szeptember 28. Séta az Egyetemvárosban
Indulás az Uni-Hotel főbejáratától (Egyetem út)

Október 12. Séta Hejőcsabán
Indulás a hejőcsabai műemlék gyógyszertártól (Csabavezér út)

November 9. Mi van a falon? – belvárosi séta
Indulás a Tourinform Miskolc irodától (Széchenyi u. 16.)

A városnézésekre előzetes regisztráció nem szükséges, jelentkezés, jegyvásárlás a helyszíneken indulás előtt 10-15 perccel. A külső helyszíneken fizetés kizárólag készpénzzel lehetséges.

A séták időtartama 1,5-2 óra. A séták létszámtól függetlenül indulnak, de kizárólag egyéni vendégek jelentkezését várják. 

Idegenvezetők: Kupcsik Sarolta, Tóth-Bodnár Krisztina

További információ a garantált városnéző sétákról és a bérletről ITT, az ajándékokról és az ajándékutalványokról pedig ITT olvasható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!