Ugrás a tartalomra

Az iskolákon átívelő bál, ami összeköti a diákságot

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. június 08. szerda 15:23
A Miskolc Városi Diákönkormányzat tagjainak a megalakulás óta nagy vágya, hogy városi szintű diákbált szervezzenek kortársaik számára. A közösségépítés mellett a „régi idők” hangulatát, a társadalmi esemény jelleget is szeretnék visszahozni: szép ruhák, komoly táncok és vacsora. Június 24-én diákbált rendeznek Miskolcon.

A grandiózus diákbálok műfaja letűnőben van, a koronavírus-világjárvány miatt pedig sok fiatal számára elmaradtak ezek a felnövési mérföldkövet jelentő események. Városi szintre kibővíteni egy ilyen rendezvényt külön kihívás, amibe a MIDÖK több tagja már a diákgrémium újraalakulásakor beleállt.

Az előkészítő munka most beérik, és június 24-ére a diákönkormányzat Miskolc teljes ifjúságát bálozni hívja. Hudák Lilla diákpolgármester elmondta, hogy a Veres Pál polgármester és Szarka Dénes ifjúságpolitikai tanácsnok fővédnöksége mellett megvalósuló nagy diákramazuri régi vágya a MIDÖK-nek.

Hudák Lilla a MIDÖK májusi ülésén szólal fel. | Fotó: Juhász Ákos

Hozzátette: nyáron, jó időben akarták megszervezni, amikor a legtöbb fiatal ráér. Az est külön tematikát is kapott, hiszen a díszítés a természetre hajaz majd. Éppen ezért arra kérik a bálozókat, hogy földszínekhez igazítsák öltözéküket.

„Szeretnénk elindítani ezzel egy hagyományt. Mennyivel menőbb, ha nemcsak az iskoládban, az ismerősökkel bulizol együtt, hanem egy városi szintű bálon, kulturált körülmények között, olyan emberekkel lehetsz együtt, akikkel nem feltétlenül találkoztál még. Régen bálokban ismerkedtek az emberek, mi is ezt szeretnénk” – magyarázta a diákpolgármester.

Végezetül kifejtette, hogy a MIDÖK minden programja a közösségépítést célozza, összehozni a város különböző iskoláiban tanuló diákokat. A június 24-i diákbállal sincsen ez másképp.

Bál a Földes Ferenc Gimnáziumban. |MiNap-archív fotó: Végh Csaba

Az egyetemvárosi „menza” kapui 18:30-kor nyitnak ki, 19 órától köszöntők hangzanak majd el, 19:30-kor következik a nyitótánc, amit 20 órától vacsora követ, 23 órakor pedig tombolanyereményekért izgulhatnak a résztvevők. A zenét DJ Bordee szolgáltatja. Záróra éjfélkor várható.

Jegyek kaphatóak a Polgármesteri Hivatal Részvételi Irodájában, illetve a MIDÖK elnökségi tagjainál. További információk a diákönkormányzat közösségi oldalain, vagy a miskolcdok2021@gmail.com e-mail címen keresztül kérhetőek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!