Ugrás a tartalomra

Az orvosok is betekinthettek a megújuló rendelőbe

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. június 09. csütörtök 15:33
A Kazinczy utcai orvosi rendelő munkálatai során az önkormányzat és a kivitelező figyelembe veszik a társasház tulajdonosainak és az épületben praktizáló személyzet kéréseit. Ezért minimálisan megcsúszhat a befejezés, azonban a végeredmény mindenki számára kielégítő lehet. Csütörtökön helyszíni bejáráson tájékoztatták az érintett orvosok képviselőjét.

Aggódva észlelte az épületben három körzetet ellátó orvosi személyzet, hogy a vártnál lassabban halad a januárban elindult felújítás, holott decemberre már szeretnének az ígéretekhez híven visszatérni a régi-új rendelőbe.

Fotók: Horváth Csongor

Ezt követően látták Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetőjének a Miskolc Televízió stúdiójában adott interjúját, amely során a Miskolcon jelenleg zajló négy óvodafelújítás részleteiről beszélt.

Felvették a kapcsolatot a képviselővel, hogy „vizsgálják felül, minden rendben zajlik-e” – mondta Simon Gábor. Ő közös helyszíni találkozót kezdeményezett, amelyen a kivitelező és az önkormányzat is jelen van és választ tud adni a felmerült kérdésekre.

A találkozó során Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője elmondta: a januárban megkezdődött beruházás nem várt akadályokba ütközött, így az eredetileg decemberre tervezett átadás tolódhat. Ugyanakkor a kivitelező biztosította a személyzetet, hogy mindent elkövetnek a csúszás ledolgozása érdekében.

A főosztályvezető részletezte, hogy a rendelő egy társasházban működik, ebből következően vannak közös tulajdonú részei az épületnek, amelyekhez csak a tulajdonosok egyetértésében lehet hozzányúlni. Ilyenek a pincerész szigetelése, a közművek korszerűsítése, illetve az épület homlokzatának renoválása.

A lakók kérésére ezeket újraegyeztették az érintett felek és apróbb módosításokban egyeztek meg, a terveket pedig ezek mentén módosították. Miklós Viktor biztosított, hogy ezek olyan apróságok, amelyek a majdani páciensek és a személyzet számára észrevehetetlenek maradnak. Ők a teljes infrastrukturális és energetikai korszerűsítés eredményeivel találkoznak majd.

A bejáráson Szopkó Tibor alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője is részt vett, és eredményesnek értékelte azt. „Nagyon örülök, hogy tarthatónak tűnik az eredeti átadási határidő” – utalt a kivitelező mondatára, miszerint az egyeztetések során kiesett munkaidőt lehetséges, hogy be tudják pótolni. „Mindannyian ezen dolgozunk jelenleg, őszintén bízom benne, hogy sikerülni is fog” – összegzett.

Az épületben három háziorvosi körzetet lát el az ott dolgozó szakszemélyzet. Őket most Novák Marianna háziorvos képviselte, míg a többiek rendeltek – ideiglenesen – a Fábián utca 4. alatt.

„Pozitív volt számunkra a találkozó: a korábbi terv nem alakul át lényegesen, illetve reményeink szerint a befejezés sem csúszik jelentősen” – osztotta meg tapasztalatait.

Végezetül arra tért ki, hogy a páciensek naponta érdeklődnek arról, mikor térhetnek vissza a Kazinczy utcára. A jelenlegi helyszínük távolabb esik sok beteg lakhelyétől, emellett a megújult körülményeket is várják már. „Eddig azt mondtuk, fogalmunk sincs, mikor adják át a rendelőt, de a mai napon megnyugtató válaszokat kaptunk” – zárta a beszélgetést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!