Ugrás a tartalomra

Az utcán szemelték ki áldozatukat

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 14. hétfő 14:47
Az utcán támadta meg az idős sértettet az a három férfi, akiknek vasárnap letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2021. június 10-én kora délután Miskolcon a Zamenhof utcán észrevették a 77 éves sértett nőt. Megbeszélték, hogy mindenáron megszerzik az értékeit, ezért követni kezdték, majd amikor utolérték, a táskáját megragadva megpróbálták azt kitépni a kezéből. A sértett a földre esett, ekkor a gyanúsítottak elvették a táskát és elfutottak a helyszínről. A gyanúsítottak a táskában talált 60 ezer forint készpénzen megosztoztak.

A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig, a fiatalkorú elkövető esetében 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől, vagy egymással összebeszélve veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás eredményességét. A felnőtt korú gyanúsítottak egzisztenciális helyzete, életmódja miatt feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – 2021. július 12-ig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

További hírek

Olvasnivaló