Ugrás a tartalomra

Azbej Tristan: A szentföldi keresztények is szót emeltek a párizsi olimpia vallásgyalázó megnyitójával kapcsolatban

MTI
Utoljára módosítva
2024. július 29. hétfő 16:04
Azbej Tristan - a szentföldi keresztények közös nyilatkozatát idézve - közösségi oldalán azt írta, hogy a szabadság, a sokszínűség és a kreativitás nem fér össze mások hitének megsértésével, a kereszténység misztériumának megcsúfolásával, amely világszerte emberek milliói számára szent.
Fotó: Northfotó

A párizsi olimpia vallásgyalázó megnyitójával kapcsolatban a szentföldi keresztények is szót emeltek - írta hétfőn a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, amiről az MTI adott hírt. 

A keresztények a közelmúltban Szíriában és Irakban is erőszakos üldöztetést szenvedtek el azért a hitért, amelyből Párizsban gúnyt űztek - mutatott rá. Megjegyezte, hogy a megnyitó szervezői "tessék-lássék módon" elnézést kérnek a vallási közösségektől, de nem a célkeresztjükbe állított keresztényektől.

Azbej Tristan arra is kitért, hogy a szervezők "Az utolsó vacsora" című festmény élőképes paródiáját igyekeznek összemosni a műsor egy másik, későbbi részében bemutatott görög mitológiai jelenettel. Mint írta, a Jézus Krisztus helyén pózoló női aktivista a jelenetről a közösségi médiában azt írta: "Ó igen! Ó igen! Ez az Új Meleg Szövetség!" Ebből egyértelműen kiderül, hogy kiről és miről szólt a megnyitó vallásgyalázó jelenete - vélekedett.

Fel kell ismernünk a keresztényellenesség veszélyét, és fel kell szólalnunk a vallás és a vallásos emberek gyalázása ellen - hangsúlyozta az államtitkár.
 

További hírek

Olvasnivaló