Ugrás a tartalomra

Bálon gyűlt össze a megye lovastársadalma

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. február 21. hétfő 09:24
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lovas Szövetség a rendezvényen elismerte a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeit. A fiatalok díjazása mellett a lovastársadalom számára közösségerősítés szempontjából is fontos volt az esemény, hiszen a különböző szakosztályok tagjai szinte egyedül ilyenkor tudnak találkozni.

Szombat este a DVTK stadion VIP termében gyűltek össze a megye lovastársadalmának tagjai. A Borsodi Lovasbál kiemelkedő fontosságú esemény számukra, hiszen ilyenkor kötetlenebb körülmények között találkozhatnak a versenyeken, edzéseken – a hétköznapi életen kívül.

Képgalériánk a Borsodi Lovasbálról; Fotók: Mocsári László

Appel Gusztáv, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Lovas Szövetség alelnöke elmondta: országszerte hagyomány, hogy lovasbált rendeznek a közösség összefogása érdekében. Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt kénytelenek voltak lemondani a rendezvényről, idén azonban közel kétszázan vettek részt a lovasbálon, ami teltházat jelentett.

„A lovasélet nagyon szerteágazó, hiszen vannak díjugratóink, díjlovasaink, hagyományőrzőink, kocsisaink és sokan mások. A szövetséggel őket próbáljuk összehozni.” – fejtette ki az alelnök.

A közösség erősítése mellett a tavalyi év kiemelkedő eredményeinek elismerése is fontos része volt a lovasbálnak. „Nagyon fontos, hogy díjazzuk a fiatalok teljesítményt és az is lényeges, hogy minél többen megtudják: nagyon komoly lovasélet van a megyében.” – utalt arra Appel Gusztáv, hogy több jeles eredmény mutatja az elvégzett munka sikerét, majd hozzátette: szeretnének a megyében is versenyeket rendezni.

A rendezvényt Budai Gyula, a Magyar Lovas Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottságának elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy a Borsodi Lovasbál azért is fontos rendezvény, mert a koronavírus-világjárvány miatt számos hagyományos lovasbál maradt már el. Emellett kitért a tehetséges fiatalok jelentőségére: „rájuk építve talán tudunk egy olyan csapatot építeni, amellyel megcélozhatjuk az olimpiát” – mint mondta, végezetül köszönetet mondott a szülőknek, akik támogatják gyermekeik sportelőmenetelét.

Fiatalok előre!

Márpedig 2021 több bíztató eredménnyel zárult. Ezt jól mutatta, hogy 33, főként ifjú sportembert díjaztak a lovasbálon.

Köztük volt Kisgergely Kata Csenge, aki tavaly a megyei díjugrató döntő ifjúsági kategóriájában 2. helyezést ért el, az országos bajnokság ifjúsági kategóriájában 5. helyezett lett, az országos ranglistán pedig a 11. helyig jutott. „Nagyon büszke vagyok és jól esik, hogy ezeket az eredményeket elismerik a bálon. Nem volt könnyű, de sokat dolgoztunk értük és úgy érzem, sikerült a legjobbat kihozni magunkból” – mondta Kata.

Szuhai Rodrigó is számos szép eredménnyel büszkélkedhet 2021-ből. Hazai és nemzetközi versenyekről is díjakkal tért haza. Ő személy szerint az Európa bajnokság vigaszágán aratott győzelmére a legbüszkébb. Megtudtuk, hogy már négyéves kora óta lovagol, versenyszerűen pedig mióta betöltötte a tízet. „Ebben nőttem fel, az egész család űzi a lovassportot” – mondta arról, hogy miért kezdte el.

Az egyik legjelentősebb eredményt – sok más egyéb mellett – ifj. Szuhai Gyula érte el: Európa bajnoki címmel öregbítette a megye lovassportjának hírnevét. Elmondta, hogy ezután a világbajnokságot célozza meg, a jövőben pedig olimpiára szeretne kijutni. „Nagyon köszönöm, hogy elismerik ezeket a teljesítményeket a lovastársak” – mondta zárásként.

Szuhai Rodrigó; Kisgergely Kata Csenge és ifj. Szuhai Gyula (b.-j.) elismerésükkel

A Borsodi Lovasbálon a kötetlen kikapcsolódás előtt díjazták a következő kiemelkedő sportolókat:

Fabók Adrienn Szaffi

Bihari Bianka

Deli Alex

Fejes Zsolt

Skarupa Géza

Bozsik István

Bihari Viktor

Frídel Balázs Norbert

Szunyogh Bence

Bertók Ágnes

Szili Dóra

Barsi Júlia

Garai Barnabás

Krajnyák László

Szabó Lea Szófia

Kling Hanna

Takács Vivien

Kisgergely Kata Csenge

Korill Krisztina

Appel Alexandra

Barsi Brigitta

Garai Gergő

Berkes Máté

Bandi Zsanett

Kamerman Mona

Szuhai Rodrigó

Takács Petra

Szuhai Péter

Szuhai Gyula

ifj. Szuhai Gyula

Nagy András

Balog Sándor

Kisgergelyné Szemcsák Éva

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!