Ugrás a tartalomra

Bálozni hívták Miskolc diákságát

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 25. szombat 21:12
Nyitótánc, vacsora, tombola, szép ruhák és sok-sok tánc – a „nagyok” sem szervezhettek volna nagyobb ívű bált, mint amilyennel a MIDÖK várta a városi fiatalokat péntek este.
Elsó Miskolci Diákbál - Mocsári László képgalériája

Bálozni hívta Miskolc teljes ifjúságát a Miskolc Városi Diákönkormányzat. A péntek este, az egyetemvárosi „menza” épületében megtartott rendezvény fővédnöke Veres Pál polgármester és Szarka Dénes ifjúságpolitikai tanácsnok volt.
 
Hudák Lilla diákpolgármester korábban a minap.hu-nak elmondta, MIDÖK tagjainak a megalakulás óta nagy vágya, hogy városi szintű diákbált szervezzenek kortársaik számára. Mint mondta, azért is fontosnak tartották biztosítani ezt a fajta kulturált szórakozási formát a diákok számára, mert grandiózus diákbálok műfaja letűnőben van, és azért is, mert a koronavírus-világjárvány miatt pedig sok fiatal számára elmaradtak ezek a felnövési mérföldkövet jelentő események.

„Szeretnénk elindítani ezzel egy hagyományt. Mennyivel menőbb, ha nemcsak az iskoládban, az ismerősökkel bulizol együtt, hanem egy városi szintű bálon, kulturált körülmények között, olyan emberekkel lehetsz együtt, akikkel nem feltétlenül találkoztál még. Régen bálokban ismerkedtek az emberek, mi is ezt szeretnénk” – hangsúlyozta Hudák Lilla. 

A MIDÖK bálja a köszöntőket követően péntek este fél nyolckor vette hivatalosan kezdetét a nyitótánccal, amit este nyolctól vacsora követett, este tizenegytől pedig – akár csak a nagyok hasonló rendezvényein – este tizenegykor tombolasorsolás követett. Az éjfélig tartó programon a zenét DJ Bordee biztosította. 
 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!