Ugrás a tartalomra

Bazin Levente: Közös cselekvéssel lett élhetőbb az otthonunk

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 14. szombat 21:51
A 16. önkormányzati választókerület képviselője, Bazin Levente értékelte a 2019 októbere óta elvégzett munkát lapunk számára.
Kiemelkedő eredménynek tartja a Finkey utca ivóvízhálózat-cseréjét. Fotó: Juhász Ákos

Az idei év mindannyiunkat kihívások elé állított. Az Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottság tagjaként mondhatom, a városvezetés minden rendelkezésére álló erőforrást bevetett a miskolciak megóvásáért, a fertőzés elkerüléséért. Az összes miskolci háztartásba két darab mosható, többször használható szájmaszkot juttattunk el, melyek viselését kötelezővé tettünk az MVK járatain, még jóval az országos rendelet előtt. A járványhelyzet kiváltotta gazdasági válság miatt könnyítettünk a vállalkozók terhein: a Miskolc Holding Zrt. az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban működő üzletek bérleti díját 50 százalékkal csökkentette.

A választókerületemben több alkalommal vittem fertőtlenítőszereket és maszkokat orvosi rendelőkbe, szociális intézményekbe, osztottam tisztítószercsomagokat és tartós élelmiszert is. A világjárvány előtt rendszeresen tartottam képviselői fogadóórákat - az utóbbi időben ritkábban, tematikusan szervezem ezeket -, mivel komoly segítséget jelentenek abban, hogy közvetlen kapcsolatot tudjak fenntartani a választókörzetem lakóival. Együtt eredményesen képviseltük településrészeink fejlesztéseit - a csökkentett képviselői keret és a külső okok ellenére is mindenkit közösségi cselekvésre biztatok. Többek között így szedtünk össze kora tavasszal 7 ősszel, a lyukói szemétszedés során 50 köbméter szemetet, és így rendeztük a bulgárföldi fekete nyárfa környezetét is. Sajnos az előző városvezetés elhanyagolta választókerületem közterületeit, környezetünk szépítése, a korlátok karbantartása, az emlékművek festése, virágok ültetése, fák gondozása terén bőven volt mit behoznunk.

Kiemelkedő eredménynek tartom a perecesi óvoda tetőcseréjét, a Finkey utca ivóvízhálózat-cseréjét, a Vilma-forrás és környezetének rendezését is. Télen a Debreczeni Márton téren, kora tavasszal Bulgárföldön végeztünk átláthatósági gallyazást, ezt továbbra is fontos feladatnak tartom.

Több kilométernyi vízelvezető árkot tisztított ki a Városgazda NKft., ennek köszönhetően az idei nagy esőzések ellenére sem keletkezett kár a választókörzet településrészein. Számos új keresztátfolyórács is épült azok állandó karbantartása mellett. Az elmúlt évekhez képest rekord mennyiségű, összesen 10 kilométernyi úthálózat újult meg, ezzel együtt a főútvonalakon kívül számos mellékutca is. Zúzalékos útjainkat is nagy arányban és folyamatosan igyekszünk helyreállítani. Elnyertünk egy pályázatot, melynek köszönhetően már jövőre több mint 200 millió forintból megépül az Ernyő utca mentén a vízelvezető árok, a Bollóalja utca 15-95. szám között pedig a Pereces-patak mederburkolása. Annak érdekében, hogy a domboldal lecsúszását megakadályozzuk, kiépítjük a Hérics, Jónáshegy dűlő utcák csapadékvíz-elvezetését is.

Képviselői keretemből a választókörzetben tevékenykedő polgárőröket, óvodákat, iskolákat, illetve az ide járó gyermekek mikulásvonatozását, továbbá rendezvényeket támogattam.
A közbiztonság javítása érdekében új terepjárókat vásároltunk a városi rendészet részére, megdupláztuk a kutyás járőrök számát. Növeltük a rendőrség támogatását, aminek köszönhetően több szolgálatot tudnak teljesíteni köztereinken.
Meggyőződésem, hogy a közös cselekvésnek, a fórumokon való részvételnek, a lakossági jelzéseknek köszönhetően érhetünk el még több eredményt, hogy szebb, élhetőbb legyen az otthonunk!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!