Ugrás a tartalomra

Befejeződött a perecesi óvoda tetejének felújítása

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 04. péntek 16:15
A munkálatokat bejáráson tekintette meg Bazin Levente és Varga László, akik Mikulás alkalmából ajándékkal is készültek az oviba járó gyerekeknek.
Kicserélték a perecesi óvoda tetejét. Fotó: Végh Csaba

Felújították a Miskolci Nyitnikék Óvoda Vadász úti Tagóvodájának tetejét. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a novemberben kezdődött munkálatokra már nagy szükség volt, azt az intézmény biztonságos működése érdekében már nem lehetett tovább halogatni.  

- A beázások miatt már dohosodott, penészedett az épület sőt, körülbelül egy évvel ezelőtt az egyik csoport felett a tető is beszakadt, így nagyon örültünk annak, hogy ezeket a munkálatokat most elvégezték – ezt a Miskolc Televízió Híradójának mondta el néhány hete Szabó Andrea Éva tagóvódavezető.

Nem ez volt az egyetlen probléma: az önkormányzati forrásból, közel hatmillió forintból megvalósuló munkálatok során javították az épület szennyvízvezeték-rendszerét, visszabontották a régi, mára feleslegessé vált és balesetveszélyes kéményeket, kifestették az öltözőt, korábban pedig az udvaron lévő fákat is gallyazták. Az óvoda bő egy hete költözött vissza az épületbe, a megújult létesítményt pénteken bejárás során tekintette meg Bazin Levente (Velünk a Város) önkormányzati és Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő.

Szabó Andrea Éva (középen) Bazin Levente és Varga László.

A politikusok a közelgő ünnep alkalmából apró ajándékkal, csoki Mikulással és édességgel kedveskedtek a kicsiknek, melyet a járványügyi szabályok betartása érdekében, a gyermekeket és a pedagógusokat óvva ezúttal az udvaron adtak át a tagóvódavezetőnek. Bazin Levente hozzátette, képviselői alapjából további ötvenezer forintot biztosít azt intézménynek készségfejlesztő játékok beszerzésére.

További hírek

Olvasnivaló