Ugrás a tartalomra

Belföldi vendégforgalomra számítanak idén is

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 07. szerda 11:54
Miskolc alapvetően a belföldi turizmusra épít, így jó hír, hogy a szakértők szerint a tavalyihoz hasonlóan 2021 is a belföldi idegenforgalom éve lesz. Ez már a miskolci szállodák foglalási adatain is látszik. A majdani nyitáskor ráadásul a város egy új élményfürdővel is debütálhat.

A legtöbb hazai nagyvárossal ellentétben Miskolcnak tavaly is sikerült megtartania belföldi vendégeinek nagy részét. A vendégéjszakák számában megyei szinten első lett, ezzel többek közt Mezőkövesdet és Tiszaújvárost is megelőzte. 

A járványhelyzet okozta bezártság után, a tavalyi enyhítésekkor sokan keltek útra, ezt mutatja, hogy csak a diósgyőri várba júliusban négyezerrel többen látogattak el 2019 hasonló időszakához képest. 

A messziről jött turisták pedig mindenre kíváncsiak; romantikus séta Lillafüreden, barangolás a Tündérkertben vagy fürdőzés Miskolctapolcán – számtalan lehetőségük van arra a borsodi megyeszékhelyen, hogy kipihenjék magukat és élményeket szerezzenek. A város sokféle élményt kínál, és ezt a 2020-as, járvány sújtotta évben a látogatói számok is igazolták. Bár a járvány teljesen átrajzolta Magyarország turisztikai térképét, a KSH adatai alapján a megváltozott helyzetből Miskolc tavaly nyertesen került ki. Miskolc a tizenegyedik legfelkapottabb turisztikai célpont volt 2020-ban, ezzel tizenkét helyet javított 2019-hez képest.

Legnépszerűbb termálfürdős települések a megyében 2020-ban:

1. Miskolc 241 403
2. Mezőkövesd 60 266
3. Bogács 56 844
4. Sárospatak 37 738
5. Tiszaújváros 33 004

Miskolc egy sokszínű város, ahol alapvetően a belföldi turizmus a meghatározó. A Midmar Kft. ügyvezetője szerint ennek, valamint egy sikeres turisztikai kampánynak is köszönhető, hogy a nehéz helyzetből a város nyertesen került ki. Orosz Eszter elmondta, a turisztikai szakemberek tapasztalták: az országban 40-60 százalékos visszaesés következett be a városok forgalmában. – Budapesten még nagyobb volt a veszteség, 80 százalékra tehető. Nekünk a 2019-es vendégéjszaka-számnak több mint a 60 százalékát sikerült megtartanunk, ami ebben a helyzetben kiemelkedően jó teljesítmény.

Az egyik miskolctapolcai hotelben erős volt a tavalyi nyár, de hasonlóan jó vendégforgalomra számítanak az idei évben is. Főleg, miután az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő is megnyitja majd kapuit. Kovács Ferenc, a Hotel Aurora ügyvezető igazgatója szerint hasonlóan jó nyár lesz Miskolcon, talán még jobb is, mint tavaly volt. – Számítunk arra, hogy az új élményfürdő nyitására is nagyon sokan kíváncsiak lesznek. Már most 40-50 százalékos foglaltságunk van a nyári időszakra. Idén talán egy picit jobban várják a nyarat az emberek, mint korábban – mondta.

A KSH felmérése is alátámasztja, hogy a járványhelyzet miatti visszaesés tavaly Borsodban volt a legkisebb. A szakértők arra számítanak, hogy ha idén megindul az élet, abból – 2020-hoz hasonlóan – elsősorban a belföldi turizmus, és azzal együtt Miskolc is profitálhat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!