Ugrás a tartalomra

A belvárosban nyílt meg a VOSZ új Vármegyei Központja

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. szeptember 03. kedd 16:36
Az iroda az érdekképviselet mellett kibővülő tanácsadási és vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokat kínál.
Osztie Tibor fotógalériája

Néhány napja nyílt meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) új Vármegyei Központja, Vállalkozásfejlesztési- és Széchenyi Kártya Irodája a Kazinczy Ferenc utca 4. szám alatt.  Az ünnepélyes megnyitót szeptember 3-án, kedd délelőtt tartották, amit Bérczes Katalin, a VOSZ irodavezetője moderált.

Gazdaságösztönzésen a fókusz

„Az elmúlt időszakban a fejlesztéseink két fontos súlypont – családbarát és gazdaságösztönző fejlesztések - köré szerveződtek. Bízom abban, hogy a VOSZ termékei és szolgáltatásai nagy mértékben hozzájárulnak Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye jövőbeni fejlődéséhez” – mondta köszöntőjében Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke.  

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke / Fotók: Osztie Tibor

„A 2014-2020-as időszakban több mint 13 milliárd forintból alakítottunk ki ipari parkokat, 1872 vállalkozást támogattunk az önkormányzatok által kezelt Területi Operatív Program (TOP) forrásaiból. Az előző fejlesztési időszakban az első foglalkoztatási paktum keretén belül 8500 vármegyénkben élő ember képzési, munkabér-, munkába járási támogatását biztosítottuk és ezzel több mint hatezer munkahely megtartásához járultunk hozzá” – fejtette ki.

Ismertette, hogy a TOP Plusz program foglalkoztatási paktumában több mint 6 és fél milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre. Ezen belül elsősorban a munkaerőpiaci szolgáltatások, a foglalkoztatási célú és bérjellegű kifizetések támogatását célozták meg. Összességében 275 kedvezményezettet, zömében önkormányzatot támogattak, amelyek vállalkozásokat foglalkoztatnak és közel 70 milliárd forintot ítéltek meg számukra.  

A kisvállalkozásokat segíti

„Városvezetőként kulcsfontosságú feladatom, hogy egyeztessek a gazdasági érdekképviseletekkel, szervezetekkel arról, hogy mit tudunk közösen tenni azért, hogy ez a város még sikeresebb legyen. Az egyik ilyen törekvés volt, hogy a VOSZ szervezetét helyben megerősítsük. Nagy öröm, hogy ez most valósággá válhatott” – számolt be Veres Pál, Miskolc polgármestere. 

Veres Pál polgármester is köszöntötte a jelenlévőket

Hozzátette, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő valamennyi iparterületet értékesítették, ahol elindultak a fejlesztések és jelen vannak a nagy-, közép- és kisvállalkozások is. Utóbbiak működésében, megerősítésében nagy segítség a VOSZ és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK), valamint kutatás-fejlesztésben a Miskolci Egyetem is. 

A személyességben hisznek

„Huszonöt évvel ezelőtt Demján Sándor örökös elnökünk kezdeményezésére jöttek létre a VOSZ vármegyei szervezetei. Fontosnak tartjuk, hogy országos szervezetünk minden vármegyében rendelkezzen irodával. Egy olyan bázissal, ahol nemcsak virtuálisan elérhető, hanem infrastruktúrával és személyes kapcsolatokon keresztül, felkészült tanácsadókkal áll a vállalkozások rendelkezésére” – osztotta meg Eppel János, a VOSZ elnöke. 

Felsorolta, hogy a VOSZ az érdekképviselet és társadalmi felelősségvállalás mellett kibővülő szolgáltatásokat kínál és komplex gazdaságszervezési tevékenységet folytat. A BOKIK-kal közösen működtetett Széchenyi Kártya Program hiteltanácsadása pedig kibővül jogi, pénzügyi, SSD- és energiahatékonysági tanácsadással és vállalkozásfejlesztési szolgáltatásokkal. 

A szalagátvágás pillanata. (Balra Ádám Imre a VOSZ elnökhelyettese, balról a harmadik Eppel János a VOSZ elnöke)

„Az egyik legfontosabb hiteltermék lett a vállalkozások számára a Széchenyi Kártya. A vállalkozások visszajelzései alapján a VOSZ eddig is kiválóan működött vármegyénkben, amit szeretnénk magasabb szintre emelni: kommunikációban, marketingben és megjelenésben is. Emellett igyekszünk a bankoknak is partnerei lenni. Korábban a Szentpéteri kapuban működött irodánk, de váltásra adtuk a fejünket, hogy a belvárosba költözhessünk” – tudatta Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének elnöke. 

Kiemelte, hogy vármegyénként minden évben három kiválasztottnak Prima díjat adnak és kisorsolnak egy közönségdíjat. A vállalkozásokat ezen keresztül ösztönözik rá, hogy támogassák a helyi kultúrát, tudományt és sportot. Borsod-Abaúj-Zemplénben 70 vállalkozás és bank támogatja ezt a kezdeményezést, amelynek következő rendezvénye november 9-én lesz. 
 

Jelen volt még:
Kovácsné Fecz Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó és Vámigazgatóságának igazgatója; Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese; Perlusz László, a VOSZ főtitkára; Nagy Brigitta, a VOSZ ügyvezetője; Barabás Tamás, a VOSZ Vállalkozásfejlesztési Kft. ügyvezetője; Gál É. Beáta, a VOSZ Kommunikációs és marketing igazgatója
Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamra (BOKIK) elnöke; Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei elnöke; Tarr Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ügyvezető igazgatója
Brezovcsik Zsolt, az OTP Bank igazgatója; Sumi Csaba, az Erste Bank Észak-Kelet-magyarországi régióvezetője; Jánosik Tamás, a K&H Bank területi vezetője; Czinglér Edit, az Unicredit Bank fiókvezetője; Hegedűs Mónika, a CIB Bank nagyvállalati vezetője; Farkas Mónika, a Raffeissen Bank nagyvállalati vezetője; Szabó Zoltán, az Oberbank fiókvezetője; Magos Ivett, a Polgári Bank fiókvezetője

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!