Ugrás a tartalomra

Beszámoltak a munkájukról

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 14. vasárnap 10:43
Utak, járdaszakaszok újultak meg, parkolókat alakítottak ki, eltakarították a szemetet, civilszervezeteket támogattak egyebek mellett - ha járványtól sújtottan, nehéz gazdasági körülmények között is, de igyekeztek fejleszteni választókerületüket a miskolci önkormányzati képviselők. Sorozatunkban négy héten át bemutatjuk, mi történt az elmúlt egy évben Miskolcon - a képviselők szemüvegén át.

Badány Lajos (Velünk a Város-frakció) Miskolc 1. sz. választókerületi önkormányzati képviselő beszámolója

Fotó: Horváth Csongor


Választási ígéretemnek sikerült érvényt szereznem a türelmi zóna kialakítására vonatkozó rendelet megalkotásával. A zónát a Szinva utca zúzalékos oldalán jelöltük ki, messze a lakott övezettől, hogy a Selyemrétet és a Tiszai pályaudvar környékét elárasztó prostitúció szoruljon ki a lakótelepek és közintézmények környékéről. Az új megyei rendőrfőkapitány biztosított arról, kiemelt figyelmet fordítanak a jogszerűség betartására.
Másik súlyos probléma az Y-híd-beruházás volt, amely megfelelő előkészítés nélkül indult el, és alternatív útvonal hiányában a meglévő híd elbontása közlekedési katasztrófát jelentett volna Martinkertváros szempontjából. Sikerült elérni egy új bekötőút megépítését, amelyen keresztül a városrész lakossága el tud jutni a belvárosba, és teljesen felújítottuk a Gyóni Géza utcai játszóteret is.

Varga Andrea (Velünk a Város-frakció), Miskolc 18. választókerület önkormányzati képviselőjének beszámolója


A Diósgyőri vár felújítási munkálataival kapcsolatos tájékoztatásra nagy hangsúlyt fektettem, hiszen a Tokaji Ferenc utca egy szakasza ismét kétirányúvá vált, ami fokozott figyelmet igényelt az ott élőktől.
A Mária és Csavar utca környékén megtörtént a zúzalékos út helyreállítása, a csapadékvíz-elvezetést előkészítő munkálatok részeként stabil útalapot alakítottunk ki.
A Kuruc utca mögötti területen lévő focipálya állapota kritikussá vált, a kapuk cseréjét követően azonban ismét biztonságosan használható.
A választókörzetben két jelentős fejlesztés is zajlott: a II. János Pál pápa tér és a Blaha Lujza utca – Nagy Lajos király útja közötti park építése. Mindkettőt örömmel használják a Diósgyőrben élők.
Idén ősszel is sor kerülhetett néhány útszakasz további javítására a Kondor Béla és az Előhegy utcákon.

Szopkó Tibor, (Velünk a Város-frakció) Miskolc 10. választókerület önkormányzati képviselő beszámolója

Fotó: Beregi László

A Tetemvár városrészben közösségi szemétszedést szerveztem, a Jókai városrészben a kosárlabdapályáról hiányzó palánkot vandálbiztos megoldással pótoltuk, ugyanitt padokat is festettünk, újítottunk fel, a Fábián utcán pedig parkolóhelyeket festettünk fel. Szalonnasütő kihelyezéséhez nyújtottam segítséget a Jókai városrészben. Az Aggteleki utcánál felújítottuk a töredezett lépcsősort.
A belvárosi vendéglátósokkal több fórumot szerveztünk, melyek eredményeképpen rendeletet fogadott el a városi közgyűlés. Ennek köszönhetően a társszervekkel együttműködve rendeztük a belvárosi éjszakai élet viszonyait, megalkottuk a tisztán tartás, a rendfenntartás szabályozását. Emellett közreműködtem a Kandia köz végén engedélyek hiányában kiépített Szinva-híd lebontásának megszervezésében.
Elindítottuk a Dózsa György Úti Tagóvoda fejlesztését, teljes energetikai és belső felújítását, ami várhatóan az év végén készül el. Intézkedtem a Mesemalom Bölcsőde tetőszerkezetének a kijavításáról is.
A Katowice városrészben megoldottuk a kerékpárút kivitelezése során kialakult akut vízelvezetési problémákat a buszmegálló és egy tízemeletes társasház közötti részen. Támogattam a részben a körzetemben működő polgárőr- egyesület munkáját is.
 

További hírek