Ugrás a tartalomra

Bevásárlás és élményfestés – Miskolci Termelői Nap

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 14. szerda 13:07
A Miskolci Termelői Nap október 18-án ismét csalogatja a helyieket és a városba látogatókat egyaránt. A vásár mellett a GloriArt Brass rézfúvós kvartett koncertje, festménykiállítás és élményfestés is várja az érdeklődőket. A Magyar festészet napja alkalmából ezúttal a képzőművészet, a festés és a helyi alkotók kerülnek a középpontba.

Reggel kilenc és délután egy óra között várnak mindenkit az Erzsébet téren, ahol helyi termelők finomságaiból és kézműves termékekből is válogathatnak majd a vásárlók. Ez a nap nemcsak a bevásárlásról szól, a család apraját-nagyját programokkal várják.

Lassan már húsz esztendeje ünnepeljük minden évben október 18-án a Magyar festészet napját. A dátumválasztás mögötti ok, hogy a hagyomány szerint októberben emlékezünk meg Szent Lukácsról, aki nemcsak az orvosok védőszentje, hanem a festők és a festészet patrónusa is. Ezért vált október 18., Szent Lukács napja, a magyar festészet napjává. A művészeti mozgalom azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet a kortárs képzőművészek munkájára és jelentőségére. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Miskolci Termelői Nap is, ahol az érdeklődők részt vehetnek a Múzsák Kertje Alapítvány élményfestésén és megtekinthetik a diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának festménykiállítását.

Program:

11:00 GloriArt Brass rézfúvós kvartett koncertje

9:00-13:00 A Múzsák Kertje Alapítvány élményfestése miskolci képzőművészek irányításával, a diósgyőri Alkotó Képzőművészek Baráti Társaságának festménykiállítása

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!