Ugrás a tartalomra

Birtokba vették az óvodát

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 07. kedd 18:56
Újra gyermekzsivajtól hangos a Stadion úti Sport Tagóvoda. A korszerű intézmény ezentúl több gyermeket képes fogadni.
Fotók: Juhász Ákos

Hétfőn vették ismét birtokba a gyermekek és az óvodapedagógusok a MIÓVI Stadion Sport Tagóvodát a mintegy másfél évig tartó felújítási munkálatok befejezése után. Az épületben belső infrastrukturális átalakításokat, fejlesztéseket, bővítéseket, energetikai korszerűsítést és akadálymentesítést valósítottak meg. Mindezek mellett csoportbővítés is történt, melynek következtében az óvodás korú gyermekek nevelése már nemcsak 4, hanem 5 csoportban valósulhat meg.

A tagóvoda keddi bejárásán Bazin Levente önkormányzati képviselő a Miskolci Naplónak a beruházást részletezve kiemelte, hogy a bővítések, átalakítások és fejlesztések révén új csoportszobát és tornatermet, illetve ezeket kiszolgáló helyiségeket, egy folyosót és egy konyhát is kialakítottak. Megvalósult az épület külső és belső felújítása, energetikai korszerűsítése, valamint hőszigetelése, továbbá néhány parkolóhely kialakítása is megtörtént.

Bár az épület tetőtől talpig megújult, „sportóvodaként mégis a legnagyobb örömünk a tornaszoba kialakítása volt, de nagyon örülünk az ötödik csoportszoba létrehozásának is, hiszen így sokkal több gyermeket tudunk fogadni, ami azért fontos, mert az intézmény rendkívül népszerű, mind a gyermekek, mind pedig a szülők körében, melynek köszönhetően az óvodában folyamatosan bővül a létszám” – mondta Tóth Edina tagóvoda vezető.

Varga Andrea alpolgármester a használatba vételi engedély megszerzéséhez a szakhatóságok által előírt hiánypótlások teljesítésére utalva elmondta, hogy a gyönyörű, tiszta, rendezett környezet feledtetheti a beruházás alatt elszenvedett kellemetlenségeket. Majd hozzátette, hogy az óvodafejlesztéseket a gyermekek egészséges fejlődése miatt tartja nagyon fontosnak.

- Nemrég adtuk át Komlóstetőn a Szeder utcai óvodát, és folyamatban vannak más fejlesztések is. A város 32 tagóvodájának harmadát már felújítottuk, és a gyermekek egészséges környezetének, valamint a gazdaságos és hatékony működés megvalósítása miatt további tagóvodák felújítására is óriási szükség van – hangsúlyozta az alpolgármester, rámutatva, hogy a MIÓVI Stadion Sport Tagóvoda mindennek jó példája, hiszen itt kiépült a napelemes rendszer és a hőszigetelés következtében jó energetikai állapotokat lehet fenntartani az épületben.

Az európai szintű beruházás összesen mintegy 200 millió forintos európai uniós forrásból valósult meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!