Ugrás a tartalomra

Blikk: Nem minden Shell-kút nyit ki hétfőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 29. vasárnap 19:08
A kormány múlt héten jelentette be, hogy ezentúl a külföldi autók nagy része nem tankolhat majd kedvezményesen Magyarországon.
Fotó: shell.hu

A Blikk információi szerint a Shell ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját bezárta, a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat. A német és osztrák autóklubok szerint a diszkrimináció miatt akár perek százaira számíthatnak a magyarországi üzemanyagtöltő állomások üzemeltetői.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Blikknek elmondta, nem biztos, hogy minden kisebb benzinkút végre tudta hajtani határidőre az átállítás feltételeit. Szerinte jó példa erre, hogy a MOL kútjain is 7 órába került a rendszer átkalibrálása, pedig a magyar nagyvállalat felkészülhetett a háborús veszélyhelyzet miatt elrendelt új szabályozásra.

- Tudomásunk szerint több kisebb vállalkozás vezetője még a háromnapos türelmi időt sem tudja tartani, a hatósági ársapka miatt amúgy is kisebb haszonnal üzemelő kutak tulajdonosai a bírságok elkerülése miatt inkább ki sem fognak nyitni hétfőn reggel – magyarázta Egri.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!