Ugrás a tartalomra

Boldogok, kitartóak és nagyon sikeresek

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. június 04. kedd 18:35
„A szinkronkorcsolya a lendület, a bátorság, a kitartás és a csapatszellem megtestesítője” – véli Gulyásné Sinka Erika, a „Jégvirág” Korcsolya Klub elnöke. Kiemelkedő nemzetközi eredményeiknek köszönhetően a Jégvirágok idén „Az év sportolója” díjat is maguknak tudhatják.
Fotó: Mocsári László

A Miskolci „Jégvirág” Korcsolya Klub 1991-ben alakult a csoportosan korcsolyázó sportolók és szülők kezdeményezésére a csapat akkori edzője, Bikfalvi Tünde vezetésével. 1995-ben az Országos Korcsolyázó Bajnokságon már a miskolciak is képviseltették magukat. Később, 2006-ban a fedett jégcsarnok megépülésekor magasabbra került a mérce. Számos neves szakmabeli segítette a klub munkáját: többek között Almássy Zsuzsa világbajnok bronzérmes műkorcsolyázó is dolgozott itt az egyesület kérésére, ahogy Kaisa Nieminenn, a világbajnok finn csapat edzője, Dohány Andrea, a szintén többszörös világbajnok svéd csapat edzője, Gulyásné Sinka Erika, a válogatott szinkronkorcsolya csapat edzője. A szinkronkorcsolya mellett az egyesület Kulcsár Zsófia és Tóth Zoltán segítségével elindította műkorcsolya szakosztályát is, így versenyszerűen is megmérettethetik magukat a tagok hazai, de nemzetközi szinten is. 

„Több mint 20 éve csináljuk ezt a klubot, több száz gyereket neveltünk fel a korcsolya sport számára és öregbítettük Miskolc város hírnevét a világon mindenütt; Kanadától kezdve Ausztriáig” – fogalmaz Gulyásné Sinka Erika, a Miskolci „Jégvirág” Korcsolya Klub elnöke. Jelenleg több mint 40 gyermek korcsolyázik a klubban. Ugyan szinkron- és műkorcsolya csapatok egyaránt vannak a Jégvirágoknál, de a legnagyobb erősségük a szinkronkorcsolya. 

A szinkronkorcsolya viszonylag fiatal sportág. Kanadából indult, Magyarországon pedig a 90-es évek elején került előtérbe: a Miskolci „Jégvirág” Korcsolya Klub az elsők között alakított szinkronkorcsolya csapatot. – Csodálatos, ahogyan 16 gyerek egyszerre, egy koreográfiára, egységben korcsolyázik. Ez a sportág a lendület, a bátorság, a kitartás és a csapatszellem megtestesítője – emeli ki. „Folyamatosan azért dolgozom az edzőkkel, a szülőkkel együtt, hogy itt boldog, sikeres gyerekek korcsolyázhassanak és vihessék Miskolc hírnevét.” Csapataik az évek során több országos bajnoki címet szereztek. A Mozart kupán – amely Európa egyik legjelentősebb szinkronkorcsolya versenye –, 2015-ben második, 2016-ban harmadik, 2019-ben első helyezést értek el Salzburgban. A klub négy éve saját versenyt is rendez, Jégvirág Kupa néven, amelyre több ország számos versenyzőjét küldi minden évben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!