Ugrás a tartalomra

Borsodiak az MSZP élén: Komjáthi Imre mellett Varga László is a pártvezetésben 

Bódogh Dávid / atv.hu
Utoljára módosítva
2022. október 26. szerda 11:49
Régi és új társelnök a Magyar Szocialista Párt élén. Az MSZP kongresszusa hétvégén miskolci elnökhelyettest is választott.
Juhász Ákos októberi felvétele az MSZP Miskolcon tartott "rezsiSTOP"-fórumáról

– Karakteres baloldali politikát szeretnénk folytatni. Ha valamikor, egy ilyen időszakban erre van szüksége az országnak – nyilatkozta Varga László az ATV Start című műsorában, miután a hétvégén tartott pártkongresszus a vezetők közé választotta. Az egykori országgyűlési képviselő emlékeztetett: az elmúlt hetekben bonyolított országjáró fórumaik nyomán elfogadták azt a „rezsiSTOP”-csomagot, melyben egyebek mellett az energiahordozók ÁFA-jának kedvezményessé tételét, valamint több százezer ház szigetelését javasolják a kormányzatnak.

A helyén maradó társelnök, Kunhalmi Ágnes mellé a szintén borsodi Komjáthi Imrét választotta meg a kongresszus. A miskolci elnökhelyettes szerint párttársa jó gyakorlati politikus, akinek aktívak a kapcsolatai a szakszervezetekkel. Azt is hangsúlyozta, hogy a most felálló elnökség számos fiatallal és nővel bővült. Varga László a párt emblematikus arcainak elmúlt években tapasztalt háttérbe szorulása, eltávolodása és kilépései kapcsán a műsorban kifejtette: hidakat szeretnének építeni más baloldali irányzatok, így akár a párt egykori politikusai felé is.

Fotó: Varga László Facebook-oldala

„Tovább küzdök egy igazságosabb, szabadabb, demokratikusabb Magyarországért! A hétvégén az MSZP kongresszusa a párt elnökhelyettesének választott. Köszönöm a nagy támogatást, igyekszem megszolgálni a bizalmat. Az új lehetőséget pedig a korábbiakhoz hasonlóan használni fogom Miskolc és Borsod érdekében is”

olvasható a helyi politikus közösségi felületén.

További hírek

Olvasnivaló