Ugrás a tartalomra

Bronzéremmel tértek haza a final fourból

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 04. péntek 10:45
Harmadik helyen végzett a Miskolci Egyetem férfi kosárlabdacsapata a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntőjében.

Az elődöntőt a házigazda Széchenyi Egyetem csapatával játszották. A miskolciak szinte végig vezettek, de az újra közönség előtt játszó győriek hosszabbításra tudták menteni a mérkőzést, és végül drámai végjátékban – minimális, kétpontos különbséggel, 84-82-re – meg is nyerték a csatát. Szollár Gergő tanítványai így a bronzéremért szállhattak harcba másnap a szombathelyi csapattal szemben. És bár a miskolci fejekben kavarogtak még az érzések az előző meccs után, de szerencsére az első negyedet követően át tudtak lendülni ezen. A vezetőedző azt mondta a lefújást követően, hogy a kulcsemberek ezúttal be tudtak találni a fontos pillanatokban, és a védekezés is klappolt. Megérdemelten nyertek 89-79-re.

– Kemény ellenfelet győztünk le, ez egy szép eredmény, de ahogy idén, úgy jövőre is a legfényesebb éremért szállunk harcba – hangsúlyozta Szollár.

Jövőre újra az aranyért szállnak harcba. | Fotó: MEAFC

– Szerettük volna megnyerni a tornát, így csalódottak vagyunk – nyilatkozta lapunknak Fazekas Csaba, a kosárlabda szakosztály vezetője. – A házigazda győriek ellen szinte végig vezettünk, domináltunk a találkozón, de a hiányzóink és a kipontozódások miatt a végére elfogytunk, így nem tudtuk pihentetni a kulcsjátékosainkat. Ráadásul az ellenfelünk a hazai pálya minden előnyét kihasználta, sokat segített nekik nézőik szurkolása. A bronzmérkőzést mégis jó szellemben, kellő motivációval játszottuk le, így magabiztos győzelemmel zártuk a tornát és a szezont. Ez örömteli persze, de szerettünk volna döntőt játszani, és 1997 és 2018 után újra elhódítani a trófeát. Ez most nem jött össze, de kiértékeljük az idei szezont.

Azt a szezont, amiben 18 mérkőzésből mindössze egyetlen egyet veszítettek el a miskolci férfi kosarasok, akikre most egy hosszabb pihenő vár, hiszen a felkészülést az új bajnokságra csak augusztusban kezdik meg.

Eredmények:

A döntőbe jutásért:

Miskolci Egyetem – Széchenyi Egyetem MOGAAC 82-84 (26-22, 20-17, 13-15, 17-22, 6-8)
Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, 2. elődöntő, 150 néző. V.: Borgula, Földesi, Fodor.
Miskolc: TAKÁCS 15/3, Kozák M. 8, KOZÁK B. 15/3, Szekeres 9/9, LIPPAI. 23. Cs.: Orliczki M. 4, Ragályi 2, Molnár B. 6/6, Orliczki B. Edző: Szollár Gergő

A harmadik helyért:

Szombathelyi ESE – Miskolci Egyetem 79-89 (24-16, 17-28, 15-14, 23-31)
Győr, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, a 3. helyért, 80 néző. V.: Borgula, Kapusi, Fodor.
Miskolc: TAKÁCS 10/6, KOZÁK M. 18, KOZÁK B. 21/3, SZEKERES 11/9, LIPPAI 26. Cs.: Molnár 3/3, Orliczki M., Ragályi, Orliczki B. Edző: Szollár Gergő.

További hírek

Olvasnivaló