Ugrás a tartalomra

Csak Vukmir és Tuska marad a szakmai stábból, a keret is jelentősen átalakul

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. június 07. kedd 12:46
Hosszabb interjút adott a klubhonlapnak a DVTK szakmai vezetője, Bajúsz Endre, amiben elmondta, hogyan változik a labdarúgócsapat szakmai stábja. Azt is megtudhattuk, hogy már javában dolgoznak a játékoskeret átalakításán.
Fotó: dvtk.eu

A vezetőedzőt a DVTK többségi tulajdonosa, Magyar Mátyás megerősítette posztján, ugyanakkor előrevetítette, hogy a stábban lesz változás. Nos, ez mostanra bekövetkezett, eldőlt, hogy Tuska János kivételével távoznak a többiek, így Kovács Ádám másodedző, Dobos Attila erőnléti edző, Lugos József videóelemző és Vellai Áron performance coach. Az új stáb összetétele hamarosan véglegessé válik.

A szakember azt is elmondta, hogy az MLSZ új ajánlásai miatt az élvonalbeli klubok több magyar játékost kívánnak foglalkoztatni, az NB II. létszámcsökkentése miatt pedig a középcsapatok is igyekeznek még jobban megerősíteni a keretüket.

- Magyarországon véges számú minőségi labdarúgó áll rendelkezésre, ezért a Rotem Kellert is megtaláló Elekes Péter vezető scout nagy erőkkel dolgozik azon, hogy számunkra erősítést jelentő, egyúttal magyar felmenőkkel rendelkező labdarúgókkal bővítse a választási lehetőséget. Például Görögországban vagy Egyiptomban is élnek ígéretes magyar származású tehetségek, akiket érdemes szemmel tartani - hívta fel a figyelmet Bajúsz Endre.

Azt is kifejtette, hogy olyan játékoskeret kialakításán fáradoznak, amelyik "nemcsak a mezőny, hanem az élmezőny meghatározó tagjává teheti a DVTK-t".

- A játékoskeret összetétele rendkívül képlékeny, a jövő évi sikerek érdekében jelentős átalakítást tervezünk. Több játékostól közös megegyezéssel megválunk, és a többségi tulajdonos korábbi bejelentésének megfelelően az élő szerződésű labdarúgókkal megkezdtük a meglévő szerződések újratárgyalását, melynek lényege a teljesítményalapú juttatás - húzta alá a szakmai vezető, hozzátéve, az elmúlt napokban több labdarúgóval is felvették már a kapcsolatot, a játékosmegfigyelők folyamatosan dolgoztak a háttérben, illetve több menedzseriroda is megkereste a DVTK-t.

Újra megerősítette Bajúsz Endre, hogy életbe lép Lukács Dániel, a Merkantil Bank Liga gólkirályának télen megkötött szerződése, és Könyves Norbert játékjoga sem eladó. Dejan Karan visszavonult, Polgár Kristóf szerződése pedig lejárt, Molnár Gábor és Horváth Zoltán diósgyőri játéka - érvényes szerződése ellenére - továbbra sem szerepel a diósgyőri tervekben. Megfelelő ajánlat esetén elengedik őket.

Azt is kiemelte az igazoláspolitikát firtató kérdésre, hogy

"nem számít a játékosok neve, csak a bennük rejlő potenciál."

- Amennyiben elérhető egy tehetséges, egyúttal ambiciózus fiatal, és tekintélyes pályafutást a háta mögött tudó, de leszálló ágban lévő élvonalbeli labdarúgó, akkor az előbbit fogjuk választani - tette hozzá.

Elárulta azt is, hogy a játéktudás mellett fontosak egy labdarúgónál az emberi tulajdonságok és a mentális képességek is; az, hogy kiben mekkora a győzni akarás, mennyire csapatember, megvan-e benne a nélkülözhetetlen agresszivitás, tudja-e kezelni a nyomást.

- Akire viszont nemet mond a vezetőedző, arról lemondunk, mert nincs értelme olyan játékost igazolni, akire nem számít a szakmai stáb - szögezte le.

- Kemény év áll előttünk, nagyon erős ellenfelekre számítok a bajnokságban, két olyan csapat esett ki az NB I.-ből, aki azonnal vissza szeretne jutni. Hatalmas lesz a küzdelem, ahol minden győzelemért vért kell izzadni. A profi sportban azonban csak az eredmény számít: úgy kell szerepelnünk, hogy végig esélyesek maradjunk, mivel a DVTK-nak az NB I.-ben a helye - zárta az interjút Bajúsz Endre szakmai vezető.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!