Ugrás a tartalomra

Családbarát panzió épül a Baráthegyen

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 12. kedd 15:17
Több mint 160 millió forintból családbarát panzió épül a Baráthegyi Majorságban. Az alapkövet már letették. Az épületben wellness részleg is lesz és 27 új munkahelyet is létrehoznak a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességűeknek. Az alapítvány 20. születésnapi ünnepségén egy lélekharangot is felavattak a majorság udvarán.
Fotógaléria: Végh Csaba

Az elmúlt két évtized egyik legnagyobb vállalkozásába kezd a Szimbiózis Alapítvány. Uniós és hazai forrásból   családbarát panziót építenek a Baráthegyi Majorságban.  Az intézmény jövő nyár végére készül el, és 27 hátrányos helyzetű, főleg fogyatékos és megváltozott munkaképességű ember dolgozhat majd ott.

-  Különböző munkakörökben alkalmazzuk majd őket, udvarostól a recepciósig, a szobalánytól akár az animátorig is. Ez egy olyan új kezdeményezés, ahol például a főszezonban bárki számára nyitott lesz a családbarát panzió, de bizonyos időszakokban önköltségi áron, fogyatékos gyerekeket nevelő családokat fogunk fogadni – nyilatkozta Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke.  

A mostani beruházás kapcsolódik a város gazdaságfejlesztési programjához. Miskolc alpolgármestere szerint a Szimbiózis 20 éve teremt értéket a városban. A jövőben szeretne még több érdemi párbeszédet a városlakók és a különböző szervezetek között.

-  Nagyon fontosnak látjuk azt, hogy Miskolc város önkormányzata a közgyűlés és a város tisztségviselői között valamint a civil szervezetek, alapítványok között legyen egy érdemi egyeztetés, érdemi párbeszéd. Akkor tudunk segítségeket nyújtani a városban dolgozók számára, hogyha ez a párbeszéd, ez folyamatos – nyilatkozta Varga Andrea alpolgármester.

 A Szimbiózis Alapítvány a húsz éve alatt, több mint 200 pályázatot nyert, 250 új munkahelyet hozott létre, és 200 embert jutatott a nyílt munkaerőpiacra. A születésnapon egy kis lélekharangot is felszenteltek az udvaron a történelmi egyházak képviselői.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!