Ugrás a tartalomra

Csíksomlyóba tartó zarándokokat köszöntöttek Görömbölyön  

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 29. szombat 12:18
A zarándokokat Veres Pál polgármester köszöntötte, a városrésztől Tóth István atya áldásával búcsúztak el. 

Budapestről, gyalog indult el a Mária Útra az a zarándokcsapat, amely Dr. Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület és a Mária Rádió elnökének vezetésével pénteken érkezett Miskolcra. A zarándokokat a görömbölyi római katolikus plébánia várta vacsorával, majd a csoport a görömbölyi általános iskola tornatermében töltötte az éjszakát, reggelivel pedig a görögkatolikus parókia kedveskedett nekik. A zarándokok szombaton reggel folytatták az összesen 40 napos, 1400 kilométer hosszú utat. A városrésztől a görömbölyi római katolikus templomban egy rövid imádsággal, Tóth István atya áldásával köszöntek el, majd továbbindultak Csíksomlyó felé. 

Mocsári László képgalériája

Az áldás előtt Veres Pál polgármester és Borkuti László, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a zarándokokat, és felkötötték a zarándok keresztre az önkormányzat szalagját. 
- Miskolc a Mária Út Egyesület tagönkormányzata, nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a városunkban mindig megállnak a zarándokok. A békét, a hitet és az összetartozást egyaránt hirdeti ez a zarándoklat. Rendkívül fontos, hogy rendelkezünk egy ilyen úttal, ami talán az El Caminohoz mérhető, és egyszer jelentőségében is olyan lesz. Nekünk, magyaroknak, mindenképp. Amikor a zarándokok megérkeznek majd Csíksomlyóra, megtapasztalhatják az isten áldását, Mária szeretetét, és azt az összetartozást, amit számunkra, magyaroknak Csíksomlyó jelent – fogalmazott Veres Pál. 

A Miskolcon is áthaladó Mária Út egy Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút-hálózat, melynek kelet-nyugati fő tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 km-es távon, gyalogosan 60 nap alatt bejárhatóan. A Mária út kiépítését, gondozását, turista jelek felfestését a Mária Út Egyesület végzi.  Miskolc városa a Mária Út Egyesület tagönkormányzata.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!