Ugrás a tartalomra

A csődtől mentjük meg az MVK-t

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 25. kedd 15:59
A miskolci közösségi közlekedés a tét, nyárra bedőlhet a vállalat. Erről Bartha György, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője beszélt sajtótájékoztatóján. Miközben ötmilliárdos hiánnyal üzemeltek, csak a Miskolc Kártya ki nem fizetett kedvezménye 670 milliós mínuszt okozott.

„Az önkormányzati választások után nem csontváz dőlt ki a szekrényből, hanem egy tömegsír tárult fel előttünk” – fogalmazott Bartha György. A politikus emlékeztetett: a problémák már évekkel ezelőtt ismertek voltak, 2016-ban maguk a járművezetők is jelezték az akkori városvezetők felé, de semmilyen visszajelzést nem kaptak. – Ezt látnia kellett a korábbi jegyzőnek, Alakszai Zoltánnak is, hiszen a vállalat felügyelőbizottságának elnöke volt.

– A folyamatos finanszírozási gondok, a bérproblémák, a sofőrhiány mind abból adódott, hogy az önkormányzat 2015-től 4,3 milliárd forintot nem fizetett ki az MVK-nak. Ezen felül a Miskolc Kártya tíz százalékos kedvezménye is érvágás volt a közlekedési vállalat gazdálkodásában, hiszen 670 millió forintot vesztett rajta a cég, Miskolc akkori önkormányzata pedig nem ismerte el ezt a követelést, pedig a kártyát a város adta ki.

Ezzel a közel 5 milliárdos hiánnyal kellett tehát működnie a közlekedési vállalatnak – mondta a Velünk a Város politikusa.

Beszélt arról is, hogy Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója korábbi kinevezését követően tavaly nyáron letett az asztalra egy konszolidációs anyagot – amiben javasolta a járatszámok csökkentését, a díjak emelését –, de ezt az előző városvezetés nem engedte megvalósítani. Hogy miért? A válasz egyszerű: a választások előtt nem akartak népszerűtlen döntést hozni a miskolci Fidesz-KDNP – fogalmazott a politikus.

– Ezeket a lépéseket azonban meg kell tennünk, a cég konszolidálásához áremelésre, átalakításra van szükség – hangsúlyozta Bartha György. – Az MVK a 24. órában van. A lépést az is indokolja, hogy 2012. óta nem emelkedtek az inflációval a jegy- és bérletárak, miközben drágább lett a benzin és többek között az alkatrészek is. A folyamatos utasszámlálásokból pedig kiderült, hogy több járat is kihasználatlan, a fenntartásuk azonban sokba kerül.

– Nincs kétségem, hogy a csütörtöki közgyűlésen a Fidesz-KDNP képviselői lesznek a leghangosabbak, miközben csak egy dolgot kellene tenniük: bocsánatot kérni a miskolciaktól az eltékozolt és elhazardírozott lehetőségek miatt – zárta tájékoztatóját a Velünk a Város politikusa.

További hírek

Olvasnivaló