Ugrás a tartalomra

Csütörtöktől változik az MVK menetrendje 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 29. hétfő 10:43
Az iskolakezdéshez igazodva az MVK Zrt.-nél szeptember 1-től új menetrend lép életbe - tájékoztatta lapunkat hétfőn a közlekedési társaság. 

Figyelembe véve az oktatási időszakkal megnövekvő utasforgalmat, valamint a tavaszi időszakban érvényes tanulmányi időszaki menetrendek tapasztalatait szeptember 1-től érvényes őszi menetrendben a szolgáltatási színvonalat javító módosítások kerülnek bevezetésre - olvasható az MVK közleményében.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os,7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, újra közlekednek a 22-es autóbuszok. A 35É-s viszonylat útvonala módosul, az autóbuszok a továbbiakban a Szondi György utca felé közlekedve ezentúl nem a Vörösmarty Mihály utca és a Centrum megállóhelyeket, hanem a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhelyeket fogják érinteni.
 
Sűrűbb villamosközlekedés

A villamosok munkanapokon egész nap, hétvégén pedig este sűrűbben fognak közlekedni. Tanítási időszaki munkanapokon a csúcsidőszakokban 3-4 percenként, míg délelőtt 7-8 percenként fog érkezni villamos a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér közötti megállókba, este pedig minden nap a jelenlegi 20 helyett 15 percenként indulnak az 1-es villamosok a Tiszai pályaudvartól és Felső-Majláthról is. Tanítási időszaki munkanapokon a Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér között 19 többlet forduló, az Újgyőri főtér és a Diósgyőri Gimnázium között 10 többlet forduló , a Diósgyőri Gimnázium és Felső-Majláth között pedig 24 többlet forduló áll majd utasaink rendelkezésére, valamint munkaszüneti napokon is növekszik a villamosjáratok száma.
 
Csatlakozások a Villanyrendőrnél

21 óra után és kora hajnalban a Villanyrendőr megállóhelyen csatlakozások biztosítják az autóbuszokról az átszállást a villamosokra, illetve fordítva, a villamosokról az autóbuszokra is. Azokat a járatokat, melyeknek garantált csatlakozása van, a menetrendkönyvben zöld háttérrel jelöltük. A csatlakozó járatok a meghirdetett időpontban fognak továbbindulni a Villanyrendőrtől. (A garantált csatlakozások listája ITT és ITT érhető el.) 
 
Járataink igazodnak a vasúti menetrendhez

A Tiszai pályaudvar végállomásról induló járataink menetrendjét úgy alakítottuk ki, hogy hajnalban és éjszaka minden induló és érkező vonathoz, napközben pedig az InterCity-vonatokhoz csatlakozzanak. A vonatokhoz csatlakozó indulási időpontokat a menetrendkönyvben kék háttérrel jelöltük.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!