Ugrás a tartalomra

A Debreceni Egyetem kosarasai nyerték a rendezők viadalát az EUG-on

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 24. szerda 11:42
Az Európai Egyetemi Játékok férfi kosárlabdatornáján egymással ütközött meg a hajdúsági és a borsodi különítmény: a pikáns találkozót előbbi magabiztosan nyerte.
Mocsári László képgalériája

A miskolci férfi teniszezők szereplése sajnálatos módon ért véget az Európai Egyetemi Játékokon (EUG). Szaszkó Péter sérülése következtében az ME visszalépett a további küzdelmektől. A cívisvárosi férfi pólósok vereséget szenvedtek az elődöntőben, így a bronzéremért szállhatnak majd harcba a zárónapon - tájékoztatta portálunkat közleményben az EUG szervezőbizottsága. 

Az tizennegyedik játéknapon összesen kilenc küldöttség volt érdekelt a házigazdák részéről. A férfi kosarasok útja pont egymást keresztezte – a Miskolcon rendezett összecsapáson a magyar egyetemi bajnokság, azaz a MEFOB fináléjának visszavágóját vívhatták meg a felek. A dupla hosszabbítás ezúttal elmaradt, a győztes viszont ismét Nagy Lajos együttese lett, mely gyakorlatilag a feldobástól a lefújásig irányította az események alakulását. A Debreceni Egyetem hallgatói így az ötödik, a miskolciak pedig a hetedik helyért léphetnek parkettre szerdán. A MEAFC-os hölgyek ereje elfogyni látszott az utolsóelőtti csatára, Kovács Dénes tanítványai méretes fiaskóba szaladtak bele a spanyol Valenciai Egyetem ellenében. Oláh Fruzsináék a hetedik pozíció bezsebeléséhez gyorsan rendezniük kell soraikat, hiszen a Testnevelési Egyetemmel szemben sem lesz egyszerű dolguk - számoltak be. 

A cívisvárosi férfi vízilabdázók a fináléért ugrottak medencébe kedd délután a bajnokság egyik favoritja, a Budapesti Gazdasági Egyetem legjobbjai ellen. Somorjai Péterék a négyből három negyedben is fel tudtak nőni riválisukhoz, a második etapban azonban a BGE három találattal többet szerzett Rózsa Bence gárdájánál, ami végzetesnek bizonyult. A bronzcsatát szerdán 13 órakor rendezik, Macsi Patrikék a Corvinus Egyetemmel néznek farkasszemet - fejtették ki. 

A Debreceni Egyetem férfi kézilabdázói rendkívüli izgalmakat követően szerezték meg a kilencedik helyet: a norvég AGH Egyetem elleni derbi rendes játékideje döntetlennel fejeződött be, így hétméteresek következtek. A büntetővonalról Tóth Mátéék céloztak higgadtabban, lelkes közönségüknek tehát szép diadallal köszönték meg a folyamatos bíztatást - osztották meg. 

Férfi asztaliteniszben a Balázs Bence-Varga Kristóf alkotta hajdúsági páros a harminckettes táblán búcsúzott, míg a DE női teniszezői a francia Clermonti Egyetemmel szemben maradtak alul, ezáltal a hetedik pozícióért folytathatják az utolsó játéknapon. Az esőszünet miatt alaposan elhúzódott a debreceni férfi páros ELTE elleni csörtéje, a kora délután startoló, majd este lezáruló meccset a fővárosiak húzták be. A másik ágon a Miskolci Egyetem Szaszkó Péter sérülése okán játék nélkül kapitulált, sőt, a további küzdelmektől is visszalépett. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Matkó Zoltán-Reitmann Marcell duó tizenötödikként, Szaszkó Péter és Magyar Balázs pedig tizenhatodikként ért célba - zárták. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!