Ugrás a tartalomra

Díjat neveztek el az alapítóról a Miskolc Steelersnél

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 09:13
Idén először adták át a Nádi Gyula alapítói díjat a nemrégiben megrendezett Steelers-bálon. Az első név, ami felkerült a kupára, maga az alapító alelnöké.

Aggod Péter, a Miskolc Steelers szakosztályvezetője, elnökségi tagja érdeklődésünkre elmondta, a díjat azok kaphatják, akik huzamosabb ideig magasabb tisztséget töltöttek be a klubnál. A kitüntetett nevét rágravírozzák a kupára, amit az ismert felsőzsolcai étteremben állítanak ki (ennek a csárdának volt tulajdonosa a tavaly váratlan hirtelenséggel elhunyt Steelers-alelnök – a szerző). Az első, aki a díjat megkapta: Nádi Gyula.

– Én magam is dolgoztam vele, egy talpig becsületes, segítőkész, nagy teherbírású vezető volt, akire mindig számíthattunk – emlékezett vissza Aggod Péter.

Az egyszeres HFL-győztes, kétszeres ezüstérmes amerikaifutball-csapat alelnöke tavaly, 58 éves korában hunyt el. A klubalapításban is komoly részt vállaló Nádi Gyulát nemcsak azok ismerték széles körben, akik követik az amerikaifutball, a Miskolc Steelers történéseit, hiszen a csapat egyik főszponzoraként, életben tartójaként is nagyra becsülték.

Vezetőtársához, Páll Sándor elnökhöz hasonlóan, 2006 táján ő is fia ameikaifocis lelkesedése révén került a sportág közelébe, majd vett részt az egyesület megalakításában. És maradt mindvégig a Steelers kötelékében, annak élén. A Miskolc Steelers Amerikai Football és Szabadidő Sport Egyesület alapítóját 2018-ban érdemesnek találták a város „Civilek Támogatásáért” díjra.

További hírek

Olvasnivaló