Ugrás a tartalomra

A Diósgyőré a bronzérem

MTI / dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. március 10. péntek 18:57
A tavaly győztes DVTK szerezte meg a bronzérmet a Sopronban zajló Killik László női kosárlabda Magyar Kupában, mivel a pénteki helyosztón legyőzte a Győrt.

A Killik László Női Magyar Kupa bronzmérkőzésén a SERCO UNI Győr csapatával mérte össze tudását a DVTK HUN-Therm. A piros-fehérek tulajdonképpen végig uralták a találkozót, de igazából a negyedik negyedben mutatott elsöprő lendülettel kerekedtek felül ellenfelükön, így nagyarányú győzelmükkel megérdemelten szerezték meg a Magyar Kupa bronzérmét.

Fotó: dvtk.eu

A diósgyőrieknél Grigalauskytė, míg a Győr csapatában Mompremier játékára nem számíthatott a vezetőedző. Mindjárt az első perc gólgazdag volt, mert két Green-dupla között Dubei is betalált, azonban a következő minutában nem találtak a gyűrűbe a csapatok. A 3. percben aztán megint a DVTK angol centere villant meg egy 2+1-es akcióval, tehát jobban kezdték a meccset a diósgyőriek (7-2). Völgyi Péter csapata a lepattanók megszerzésében is ellenfele fölé nőtt, ezzel együtt a negyed felénél felzárkózott a Győr (9-7). A 7. percben utol is érte a DVTK-t a győri alakulat, szerencsére Green továbbra is ellenállhatatlan volt (13-11). Az első játékrész hajrájából Kányási hárompontosa és az ex-diósgyőri Dubei klasszikus horogdobása érdemel említést (17-15).

Aho Nina középtávolijára Ellenberg válaszolt egy könnyű kosárral, majd a borsodiaknál Guirantes, kezdte el termelni a pontokat, míg a győrieknél továbbra is Ellenberg volt elemében (23-21). A folytatásban egyértelműen a DVTK dominált, többek között Kiss Angelika négy pontjával elhúzott ellenfelétől, nem csoda, hogy Cziczás László időkérésre szánta el magát (31-23). Hiába az eligazítás, mert egy újabb Arella-duplával „tíz lett közte”, erre megint Ellenberg reagált, aztán Nina hozta kihagyhatatlan helyzetbe Greent (35-25). A félidőbe már csak Ellenberg triplája fért bele, így is kényelmes előnnyel vonulhattak az öltözőbe Kányásiék. Érdekesség, hogy a dobószázalékban egy hajszállal ugyan a Győr állt jobban, de a DVTK héttel több lepattanót szerzett az első félidőben (35-28).

Eleinte úgy tűnt, hogy a második félidőt a SERCO Uni Győr kezdte élénkebben, de Guirantes hárompontosával őrizte biztos vezetését a DVTK (42-34). Williams közelijére Aho Nina válaszolt egy triplával, Oroszová távoli kísérlete viszont nem sikerült. Bernáth Réka büntetőivel tíz pont fölé duzzadt a fehér mezesek előnye, és bár a Győr elkezdte ledolgozni a hátrányát, Guirantes a legjobbkor szórt egy újabb hármast, amellyel visszaverte a zöldek felzárkózási kísérletét. Dombai egy pontja fért még bele a negyedbe (50-44).

A záró felvonás első percének végén Guirantes gyömöszölt be egy 2+1-est, a Puerto Ricó-i gólgyáros sokkal jobban játszott, mint az elődöntőben. Méltó társra akadt Green személyében, hiszen ő következett négy egységgel, vagyis egyre nyílt az olló a két gárda között (57-44). Időt kértek a kisalföldiek, mégis Garbin remek hármasával folytatódott a találkozó, eldőlni látszott a bronzérmek sorsa. Aho Nina egy nagyszerű helyzetfelismerésből fakadó ziccerrel jelentkezett, aztán Garbin zúzott be egy újabb triplát, megint jött a Cziczás-timeout (65-44). A nagy kedvvel játszó Nina hárompontosával folytatódott a játék, a Győr továbbra is nullán állt a negyedben. A 38. percben Williams szerezte meg csapata becsületpontjait a negyedben, és bár a zöldek a végére kijöttek az ötvenből, ez senkit nem zavart diósgyőri oldalon (74-51).

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, a 3. helyért

DVTK HUN-Therm - SERCO UNI Győr 74-51 (17-15, 18-13, 15-16, 24-7)

Sopron, Novomatic Aréna 400 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Frányó Péter, Makrai Márton.
DVTK: Aho N. 11/6, Bernáth 6, Guirantes 19/6, Garbin 10/6, Green 19. Cserék: Kányási 3/3, Kiss A. 6,  Aho T.. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Győr: Ellenberg 18/9, Dubei 6, Dombai 3, Oroszova 2, Williams 6. Cserék: Bach 11/3, Török 2, Ruff-Nagy 3, Weninger. Vezetőedző: Cziczás László.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!