Ugrás a tartalomra

DK: a Fidesz dupla rezsiemelést hajt végre

mti.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 05. hétfő 14:47
A rendszerhasználati díjak emelésével a Fidesz valójában dupla rezsiemelést hajt végre - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK).

A DK alelnöke hétfői, online sajtótájékoztatóján hivatkozásként azt mondta, hogy több száz olyan állampolgári jelzést kaptak, amelyek szerint a kormány nemcsak az áram árát emelte fel, hanem a rendszerhasználati díjat is.

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot vár a kormánytól, miért titkolta el, hogy dupla rezsiemelést hajt végre - jelentette ki a képviselő. Mikor akarták elmondani, hogy a rendszerhasználati díjak megemelése miatt mindenkinek emelkedni fog az áramszámlája, még azoknak is akiknek a fogyasztása belefér a kedvezményes mennyiségbe - tette fel a kérdést.

Varju László újabb felvetésként fogalmazta meg, hogy pontosan mekkora "megszorítást hajtanak végre a dupla rezsiemeléssel", mekkorát emelnek a rendszerhasználati díjon? Ismét Orbán Viktor miatt kerültek nehezebb helyzetbe a családok, mert a miniszterelnök miatt van rezsiemelés és válság Magyarországon - állította az ellenzéki politikus.

További hírek

Olvasnivaló