Ugrás a tartalomra

DK: a kormány ne törölje el az önkormányzatok rezsicsökkentését

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 08. szerda 12:53
A Demokratikus Koalíció (DK) határozati javaslatban kéri a kormányt, hogy ne törölje el az önkormányzatokra vonatkozó rezsicsökkentést – jelentette be a DK egyik alelnöke szerdán.

Gy. Németh Erzsébet online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az önkormányzatokra és a kisvállalkozásokra a koronavírus-járvány alatt terjesztették ki a rezsicsökkentést. Hozzátette ugyanakkor, hogy a települések anyagi helyzete nem lett jobb a járványhelyzet megszűnése óta.

A kormány "két kézzel költekezett a választás előtt, mintha nem lenne holnap", de a választás lezajlott, a kassza kiürült, és ennek most a magyar emberek, a családok, az önkormányzatok és a kisvállalkozások fizetik meg az árát - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mint ismert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a napokban beszélt arról, hogy a rezsivédelemből ki kell lépniük az önkormányzatoknak és a gazdálkodó szervezeteknek, így az a jövőben újra csak a családoknak marad elérhető. Emlékeztetett rá, hogy a rezsicsökkentési szabályok eredetileg a családoknak szóltak, azonban a kormány a koronavírus-válság miatt úgy döntött 2021 végén, 2022 elején, hogy abba az önkormányzatok, valamint a kis- és középvállalatok is beléphessenek.

„A kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat” – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!