Ugrás a tartalomra

Donald Trump maszkban hagyta el a katonai kórházat, de anélkül lépett be a Fehér Házba

MTI
Utoljára módosítva
2020. október 06. kedd 09:14
Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat - jelentette a Fehér Ház és az amerikai média. Távozásakor maszkot viselt, ám beléptekor a Fehér Házba már nem, ahol - természetesen - többen is várták.

A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor az elnöki helikopterbe szállva távozik a bethesdai kórházból, ahová péntek este vitték be, miután koronavírustesztje pozitív lett és be is lázasodott.

Kilépve a kórházból köszöntötte a kapunál összegyűlt híveit, valamint az újságírókat. "Nagyon köszönök mindenkinek mindent" - mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát.

Trump korábban szintén a Twitteren azt állította, hogy nagyszerűen érzi magát, jobban mint húsz éve. Egyúttal azt írta: "Ne féljetek a Covidtól! Ne hagyjátok, hogy az uralja életeteket!"

A vírus eddig már több mint 210 ezer amerikai halálát okozta.

Hétfőn délután az elnököt kezelő orvoscsoport sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Trump jól van, bár továbbra is gyógyszereket kap - a többi közt az ötödik adag Remdesivirt kedden -, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa ugyanakkor megjegyezte, hogy az elnök tényleg jól van, vérnyomása, vérképe, szív-, és tüdővizsgálata jó eredményeket mutat, de nincs még túl minden veszélyen. "Óvatosan optimisták vagyunk" - fogalmazott Conley.

Az Egyesült Államok több városában, így New Yorkban vagy a szövetségi fővárosban, Washingtonban is rokonszenv-tüntetéseket, meneteket és autós felvonulásokat tartottak Trump mellett.

Hétfőn este a first lady, Melania Trump - aki szintén elkapta a koronavírust - a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!