Ugrás a tartalomra

Ön dönthet arról, hol legyenek kerékpáros hulladékgyűjtők Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 18. csütörtök 12:45
A döntött szeméttárolókat a tavalyi részvételi költségvetés egyik győztes ötlete alapján helyeznék ki városszerte a bringautak mentén, a pontos helyszínekről viszont a miskolciak dönthetnek. 
Fotó: Player.hu

Tíz darab, a kerékpározók és futók számára könnyítést jelentő, döntött hulladékgyűjtő kihelyezését vállalta Miskolc önkormányzata a kerékpáros útvonalak mentén. A szeméttárolók pontos helyéről a miskolciak dönthetnek - hívja fel a figyelmet csütörtöki közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya. 

Emlékeztetnek, a 2022-es részvételi költségvetés egyik győztes ötlete volt a "Szemetes kerékpározók és futók számára" elnevezésű. A Közös tereink kategóriába benyújtott elképzelés lényege, hogy - elsősorban - a kerékpározók és futók számára könnyítést jelentő, döntött hulladékgyűjtőket helyezzenek ki közterületeken. Ennek az a gyakorlati haszna, hogy könnyebb menet közben a gyűjtőbe dobni a szemetet.

Erre az ötletre alapozva vállalta az önkormányzat a tíz új tároló kihelyezését a bringautak környezetében. A Kerékpáros Miskolci Egyesület szakmai javaslatai alapján több potenciális helyszínt jelöltek ki, a tíz végleges pontot a miskolciak dönthetik el. 

Szavazni az alábbi linken lehet egészen június 18-áig. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!