Ugrás a tartalomra

Drogosok tűit és üvegcséit szedték össze

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 09. péntek 15:03
Egy óra alatt tizenöt tűt, üvegcséket, melegítésre használt konzervdobozt és kanalat, valamint három fóliát talált a Drogambulancia Alapítvány a pénteki drogszemét gyűjtésén az Avasi református temetőben. Szeretnék rendszeressé tenni a szemétszedést, amit az önkormányzat is támogat.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Drogszeméttel fertőzött területek mindig voltak a városban. A lakossági bejelentések alapján évek óta veszélyeztetett területek: Népkert, Diósgyőri Stadion, Avasi Kilátó, Kis-Avas pincesor, Belváros, Selyemrét, Csanyik-völgy, valamint nagyon sok nevelési-oktatási intézmény és játszótér környéke is.

– Még februárban jelezte egy édesapa a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársának, hogy az ötéves gyermeke egy használt tűt vett fel a földről séta közben – mondta Dobos Tímea, a Drogambulancia Alapítvány elnöke. – A drogszemét veszélyes hulladék, így összeszedését csak komoly óvintézkedések mellett és felszereléssel lehet végezni. Segítséget kértünk a miskolci önkormányzattól.

Varga Andrea alpolgármester elmondta, szembe kell nézni a városban létező problémákkal. – Sajnos láthatunk kábítószerező fiatalokat az utcán, ez pedig feltételezi, hogy drogszemét is keletkezik. Fontosnak tartjuk ennek összegyűjtését, valamint támogatjuk a megelőzést is, hiszen ez Miskolc lakosságának az érdeke.

A miskolci telephellyel rendelkező cégek közül a S.E.G.A. több mint háromszázezer forintot kapott az alapítvány. Ebből vettek szemétszedő csipeszeket, gumikesztyűket, szemüvegeket, fertőtlenítő kendőket és fertőtlenítő szereket, erős, szúrásmentes bakancsokat és gyűjtődobozokat. A drogszemetet a sajóbábonyi ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. semmisíti meg egy jelképes összegért.

A miskolci Drogambulancián lehetőség van a tűcserére. Lakossági bejelentéseket a +36-46-431-310-es telefonszámon, a drogprevencio@gmail.com e-mail címen, vagy személyesen a Csabai kapu 9-11 szám alatt várnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!