Ugrás a tartalomra

Durva áremelést jelentett be a Telekom

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2023. január 17. kedd 12:18
Az úgynevezett inflációkövető, 14.5 százalékos áremelés márciustól lép életbe.
Az emelés hírének valószínűleg Gitta sem örül. Fotó: Telekom karácsonyi reklám

Tizennégy és fél százalékos inflációkövető díjkorrekciót hajt végre a Magyar Telekom március 1-jétől - közölte a telekommunikációs cég kedd reggel. A cég honlapján megjelent közlemény szerint minderre az energiaárak és beszállítói költségek drasztikus növekedése miatt van szükség. 

A Telekom ügyfelei a 2022 júliusában kiküldött számlamellékletükből értesültek a várható díjkorrekcióról. Az erről szóló rendelkezés 2022. szeptember 1-jei hatálybalépéssel került be az Általános Szerződési Feltételek közé, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak.

A vállalat kiemelte, a KSH éves átlagos fogyasztói árindex mértékét tartalmazó közleményének hivatalos közzétételét követő 90 napon belül hajtja végre az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjainak díjkorrekcióját, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak. 

Az inflációkövető díjkorrekció mértékéről a Magyar Telekom a februári számlamellékletben tájékoztatja az ügyfeleket. Az első emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg.

Nem a Telekom az egyetlen szolgáltató, aki emeli díjait, néhány nappal ezelőtt az állami tulajdonba került Vodafone is inflációkövető tarifaemelést jelentett be. Ők már januártól emeltek, 9.39 százalékkal. Az infláció egyébként továbbra is vágtázik, a decemberi adat a 24.5 százalék volt - erről múlt héten számoltunk be.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!