Ugrás a tartalomra

DVTK: A jövőt a jelenben építjük

minap.hu/dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. február 04. szombat 14:47
A fejlődés sem állhat meg Diósgyőrben. Sántha Gergely, a DVTK elnöke nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának, szerkesztett változata alább olvasható. A DVTK 113. születésnapja február 6-án, hétfőn lesz. A sors ajándéka, hogy az NB II-t magabiztosan vezető DVTK focicsapata ekkor fogadja hazai környezetben "szülinapos" tévémeccsen a Tiszakécskét.
Fotó: DVTK

- Mi az, ami először eszébe jut a 2022-es évről?
- Sok szempontból ugyanaz, mint mindenki másnak. Amikor év elején azt hittük, hogy magunk mögött hagytuk a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakot, akkor az elszabaduló háborús infláció és az energiaválság képében hirtelen egy újabb, korábban nem tapasztalt akadály gördült elénk, ami az eddigieknél is nehezebbnek ígérkezik, de most azt látom, jó esélyünk van arra, hogy közös erővel át tudjuk vészelni ezt a kihívásokkal teli időszakot is. Fájó szívvel szembesülök a hírekkel, hogy családok, kisebb-nagyobb vállalkozások és sportegyesületek kerültek és kerülnek nehéz helyzetbe, de a DVTK háttere a klub tulajdonosának, a támogatóinknak, a szurkolóinknak, az elmúlt évek szisztematikus építkezésének és nem utolsósorban Magyarország Kormányának köszönhetően rendkívül stabil. Nagyon komoly munkát végeztek a munkatársaim minden területen az elmúlt esztendőben. Ahogy mindenkinek, nekünk is meg kellett húznunk a nadrágszíjat, sok mindent újra kellett terveznünk, át kellett csoportosítanunk, de a befektetett munka előbb-utóbb mindig megtérül, ezért a jelenlegi nehéz helyzet ellenére nagyon optimistán várom a 2023-as évet.

- Átéltünk néhány igazán szép pillanatot is. Ha egyet-kettőt ki kellene emelni, melyek lennének azok?
- Azért is szerencsés egy több szakosztályt magába foglaló multisportklubot működtetni, mert mindig van kire büszkének lenni. Mindig van egy szakosztály, egy sportoló, akinek lehet szurkolni, aki szerez egy szép estét vagy egy jó hétvégét a szurkolóknak, az itt élőknek és a DVTK-család minden tagjának. Az elmúlt esztendőben talán a női kosárlabdázók kupagyőzelme és Euroliga-szereplése volt a hab a tortán, de rajtuk kívül is volt sok szép sportsikerünk, sőt, számomra Kékesi Márton olimpiai szereplése volt a hab tetején a cseresznye. Ne kerteljünk, csalódás volt, hogy a labdarúgócsapat egy sajnálatos tavaszi formahanyatlásnak köszönhetően nem tudta kiharcolni az élvonalbeli szereplést, de úgy gondolom, tanultunk a hibákból, és meghoztuk a megfelelő döntéseket, ennek is köszönhető, hogy ősszel már nemcsak eredményes, hanem helyenként közönségszórakoztató futballt is láthattunk a csapattól hazai pályán és idegenben egyaránt. Számomra a Nyíregyháza elleni hazai mérkőzés jelentette az egyik legnagyobb élményt, nemcsak az eredmény miatt, hanem mert a koronavírus-járvány kitörése óta most értük el a legmagasabb nézőszámot, 7340 szurkoló látogatott ki, amit ezúton is köszönök. A klub egyik első számú prioritása jelenleg, hogy az előnyt megőrizve labdarúgóink ismét a legjobbak között szerepeljenek, ehhez a szakmai vezetésnek és a stábnak minden feltételt megteremtünk.Jégkorongozóink számára sem volt zökkenőmentes az elmúlt bajnokság, de az idei pontvadászatban újra megmutatták, hogy bárkivel szemben győzelmi esélyekkel szállnak jégre.

- Fontos, hogy megfelelő körülmények várják a Diósgyőrben sportoló gyerekeket és felnőtteket. Milyen fejlesztéseket sikerült megvalósítani?
- Én tényleg abban hiszek, hogy a jövőt a jelenben építjük. Infrastrukturális szempontból talán nem volt olyan látványos fejlődés, mint az előző években, de kis lépésekben mindig tudunk előre lépni. Átadtuk a muaythai szakosztály új edzőtermét a Bükk Áruház földszintjén, saját központot kaptak a DVTK Sportligetben a kerékpározók, dartstermet avattunk Szerencsen, és a DVTK Edzőközponton belül is volt több apróbb és néhány nagyobb változtatás, többek között teljes egészében megújult a klub legelső műfüves pályája, és egy új parkolót is építettünk az edzőközpont és a Diósgyőri Uszoda között. Természetesen nagyon sok tervünk van a sportliget további fejlesztésére, de a jelenlegi gazdasági helyzet sok esetben felülírja a számításainkat, így egyes beruházásaink áttolódhatnak a következő évekre.

- Milyen a klub kapcsolata jelenleg a szurkolókkal?
- Köszönöm az egész éves szurkolást minden szakosztályunk nevében. Higgye el mindenki, nem közhely, amikor egy hozzánk igazoló sportoló elmondja, hogy az egyik legnagyobb vonzóerő számára a szurkolótábor volt. Nem annyira látványos, de rengeteg munkát fektettünk az előző esztendőben is a szurkolókkal való korrekt és kiegyensúlyozott kapcsolattartásba. A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda létrehozásával egy régi szurkolói kérés öltött testet. Sok egyeztetésen személyesen is részt vettem, és úgy látom, kezd kialakulni a kölcsönös bizalom egymás irányába. Remélem, ezt a szurkolók is hasonlóképpen látják. Örülök, hogy együtt adtuk át idén a DVTK első elnökének tiszteletére átnevezett Vanger Vilmos utcát, és ezúton is köszönöm a klub nevében a szurkolóktól kapott bronz emléktáblát, amellyel az alapítók előtt tiszteleghetünk. A 113. születésnapon, február 6-án, a Tiszakécske elleni mérkőzésen is készülünk pár meglepetéssel. Bár hétfőre esik a szülinap, remélem, sokan kilátogatnak majd, hogy együtt ünnepelhessünk.

- Minek örülne leginkább az idei évben?
- Mindenekelőtt azt kívánom, hogy legyen mindenkinek boldogabb éve, mint a tavalyi! Örülnék neki, ha az élet minden területén visszatérhetnénk lassan a normális kerékvágásba, de nem vagyok naiv, tudom, hogy ehhez évek kellenek még. Most az a legfontosabb, hogy a labdarúgók újra a legmagasabb osztályban játsszanak. Örülnék, ha a kosárlabdázóink bajnoki döntőt játszanának, ugyanezt várom a jégkorongozóktól is. Egyéni sportolóinknak azt kívánom: mindenki a saját határait feszegetve érjen el a lehető legmagasabb szintre, és mutassa meg magát nemzetközi versenyeken is.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!