Ugrás a tartalomra

Eddig kétszázötvenszer kerülhették volna meg a Földet a Skoda villamosok

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 28. szerda 17:39
A miskolci szerelvények összesített futásteljesítménye októberben érte el a tízmillió kilométert.
Ezzel a teljesítménnyel a Skodák 250-szer megkerülhették volna a Földet. Fotó: Juhász Ákos

Már tízmilliónál is több kilométert futottak a Skoda villamosok a miskolci villamospályán. Ezt ünnepelte meg október 28-án a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) mégpedig oly módon, hogy ebből az alkalomból valamennyi villamos és villamos-megállóhely digitális kijelzőjén olvasható volt egy erről szóló rövid megemlékezés.

Az MVK vonatkozó facebook posztjában egyébként úgy fogalmazott: a tízmillió kilométer egy különleges mérföldkő a cég életében, ezzel a teljesítménnyel a Skodák 250-szer megkerülhették volna a Földet.

Juhász János villamosközlekedési igazgató Fotó: Juhász Ákos

Juhász János villamosközlekedési igazgató emlékeztetett, a 31 új Skoda villamos 2014. január 20-tól folyamatosan állt forgalomba.

-  Mindössze hat év kellett, hogy elérjük ezt a teljesítményt. Ebből is jól látszik, hogy a szolgáltatásunk leggyakrabban közlekedő járművei a Skoda villamosok. Öröm számunkra, hogy az eltelt hat év alatt Miskolc utcaképének meghatározó részeivé váltak ezek a szerelvények, hirdetik a zöld, környezetbarát, korszerű közösségi közlekedést – hangsúlyozta az igazgató, aki köszönetet mondott a Ganz-Skoda Zrt. munkatársainak azért, hogy a villamosok karbantartásában, javításában a kezdetektől aktívan részt vesznek Miskolcon, ahhoz a szaktudás mellett a gyári alkatrészeket is biztosítják. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!