Ugrás a tartalomra

Egy éjszaka a múzeum(ok)ban

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. június 26. vasárnap 15:57
Hat helyszín, kitolt nyitvatartás, izgalmas programok - így nézett ki az idei Múzeumok éjszakája Miskolcon, a Herman Ottó Múzeum kiállítóhelyein.
Múzeumok Éjszakája Miskolcon - Juhász Ákos képgalériája

Idén már a járvány előtt megszokott formában várta az érdeklőket a Herman Ottó Múzeum a múzeumi világ legnagyobb hazai eseményén, vagyis a Múzeumok éjszakáján, szombaton este. A népszerű program idei legnagyobb dobása idén az volt, hogy az évek óta zárva tartó Lézerpont Látványtárat, vagy új nevén Folk Complexet is bekapcsolták a rendezvény forgatagába. 

Fotó: Juhász Ákos

Ezzel a Barna György nevéhez fűződő, teljes mértékben egyedülálló népviseleti gyűjtemény és a kismesterségek kiállítás újra megtekinthetővé vált. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján korábban elhangzott, ez azért is unikális alkalom, mert a múzeum szakemberei folyamatosan dolgoznak a gyűjteménnyel, így a mostani állapotában csak június 25-én láthatták azt az érdeklődök.

Az átmenetileg zárva tartó Papszer utcai kiállító-épületet a Papszer 2. szám alatt (az Avasi templom mellett) igyekeztek pótolni. Itt egy régészeti kiállítást leletét lehetett megtekinteni, ez az Ábrány Aranya nevet viselte. Ugyanennek a helyszínnek az udvarán Pusztainé Fischl Klára mutatott be egy középső bronzkori leletet, amihez hasonló eddig csak egy került elő eddig az országban: egy bronzkori lakóhely falmaradványa.  

A Herman Ottó Múzeum főépületében szombaton utoljára lehetett megtekinteni a képtárban berendezett kiállítást, de - ahogy mindig - az összes többi tárlat is nyitott volt az érdeklődők előtt, mint ahogy a múzeum összes épülete: programok vártak mindenkit a többi között a Miskolci Galériában, a Színészmúzeumban, a Petró vagy a Feledy-házban is.    

Programok

Jelenleg nincsenek programok!