Ugrás a tartalomra

Egy évtizede nyitott az ajtó

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 10. péntek 16:24
A Nyitott Ajtó Baptista Központ immár tíz éve vesz részt a város és a megye szociális, oktatási és szakképzési feladatellátásában. 
Juhász Ákos képgalériája a gáláról

A kerek évfordulót egy különleges gálaműsorral ünnepelték, aminek a Művészetek Háza nagyterme biztosított helyszínt.

A gálaműsoron Nyitott Ajtó Baptista Központ fenntartásában működő intézmények növendékei léptek fel. Fotók: Juhász Ákos

A diósgyőri baptista gyülekezet egyébként százhúsz éves egyházi múltra tekint vissza. A kilencvenes évektől pedig folyamatosan bővült a tevékenységi körük, míg végül a Vasgyárban működő iskola és az óvoda is a fenntartásukba került. Hozzájuk kötődik az Arany Híd Házi Segítségnyújtó Szolgálat és Arany Kanál Szociális Étkeztető Szolgálat működtetése is. A központnak mára számos feladatellátó helye van a megyében: mind az oktatásban, mind a szociális ellátásban segítik a térség legelesettebbjeit.

A gálán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte az ünneplőket.

- Az elmúlt években hatalmas mértékben nőtt az egyházi intézményekbe járó gyermekek száma hazánkban – százharminc ezerrel többen vannak, mint 2010-ben. Az idáig vezető utat kemény munka kísérte, amiben komoly szerepet vállaltak a baptisták is. A Miskolcon folytatott munkájukból is látszik, két elvet fontosnak tartanak: a kereszténység üzenetéből fakadó értékek átadását és a haza, a nemzet szeretetét – emelte ki az államtitkár.
Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere is a gálán ünnepelte az utóbbi tíz év munkáját.

- Azokon igyekeznek segíteni, akikről többnyire elmondható: a legkevesebb támogatást kapják, legjobban rászorulnak. Az, aki az átlagnál rosszabb körülmények között kénytelen élni, gyakran válik kitaszítottá, bűnbakká vagy áldozattá. Ez ellen tenni kell, ahogy a Nyitott Ajtó Baptista Központ is tesz Miskolcon – fogalmazott Varga Andrea.

A gálaműsoron Nyitott Ajtó Baptista Központ fenntartásában működő intézmények, így a Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda, a Nyitott Ajtó Baptista Szakképző Iskola, Középiskola, Általános Iskola, Óvoda, Szakiskola és Kollégium növendékei léptek fel.

További hírek

Olvasnivaló