Ugrás a tartalomra

Egy halálos áldozata és ötvennyolc sérültje van a Szlovákiában történt buszbalesetnek - videóval

MTI/hang.hu
Utoljára módosítva
2023. május 15. hétfő 16:44
Miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak azon a buszon, amely ma ütközött össze a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán egy kamionnal - közölte a TASR szlovák hírügynökséggel Katarína Krizanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivője. 
Fotó forrása: telex.hu

A Magyar Hang információi szerint a  tragikus buszbaleset a D2-es autópálya 15. kilométerszelvényénél, Pozsonyzávod (Závod) letérő magasságában, a Csehország felé vezető szakaszon történt. Az ütközés következtében az utasok fele a buszban rekedt, őket a tűzoltók segítségével mentették ki az összeroncsolódott járműből.

A Bumm.sk beszámolója szerint Michal Palkovic a balesetről úgy nyilatkozott: a szlovák Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS) és a kórházak arról biztosították, hogy minden sérültet azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. "Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak" - fogalmazott Michal Palkovic.

A helyszínre több mint harminc pozsonyi és malackai tűzoltót riasztottak. A D2-es autópálya érintett szakaszát lezárták, a forgalmat Malacka irányába terelik. A baleset körülményeit vizsgálják.

Menczer Tamás külügyi államtitkár három óra után azt írta közösségi oldalán, hogy a legfrissebb információk alapján egy áldozatról tudnak, emellett 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en pedig könnyebben sérültek meg.

Miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak

A Magyar Hang cikke szerint a noviny.sk-ra hivatkozva a Bumm.sk azt írta fél négy után, hogy 59 sérült van, a TV JOJ szerint egy 56 éves férfi veszítette életét. Azt írták, egy román sofőr ült a kamion volánja mögött, alig egy perce állt a leállósávban, amikor 100 km/h-s sebességgel belehajtott hátulról a magyar autóbusz. Az autóbusz sofőrje elaludhatott.  

Menczer Tamás az M1-en azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, „feltehetően nyugdíjasok” utaztak a buszon, összesen 59-en. A szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket. Jelezte, hogy a pozsonyi nagykövetség munkatársai a helyszínen vannak. A műsorban elhangzott az is, a két sofőrnek negatív lett az alkoholtesztje. A Külgazdasági és külügyminisztérium azt kéri, a hozzátartozók a sérültekről a magyar konzuli szolgálat honlapján lévő call center számán érdeklődjenek – írja a Magyar Hang.

Az alábbi videót Kontrát Károly fideszes politikus osztotta meg közösségi oldalán:

 


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!