Ugrás a tartalomra

Egy hónappal tovább nyújthatunk be ötletet a részvételi költségvetésre

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 31. péntek 16:13
Az ötleteket június 30-ig lehet benyújtani a részvételi költségvetésre. A szavazás augusztus 1-jén indul el – tájékoztatta szerkesztőségünket a városháza sajtó osztálya.
Fotó: városháza sajtó osztálya

Szavazni továbbra is a tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/szavazas oldalon keresztül lehetséges Zöldülő Miskolc, Támogató Miskolc és Közös tereink kategóriákban. Mint írják, az eddigi két év tapasztalataihoz hasonlóan a beérkezett ötletek alapján a miskolciak környezettudatos, zöld megoldásokra vágynak.
 
Jó példa erre a Vörösmarty Liget, ami egy, a 2019-es programba benyújtott ötlet alapján valósult meg: tervezzukmiskolcot.hu/hirek/mar-rugyeznek-az-elkeszult-vorosmarty-liget-fai.
 
A közlemény szerint a miskolci önkormányzat idén harmadszorra különít el az éves költségvetéséből egy meghatározott összeget, hogy annak felhasználásáról a helyiek döntsenek. Hangsúlyozzák: ezt nevezzük Miskolci Részvételi Költségvetésnek.
 
Idén a részvételi költségvetés megérett a szintlépésre: a felhasználható keretösszeg a 2022-esnek és 2023-asnak csaknem háromszorosára, 40 millió forintra nő – írják.
 
További információ a 2024-es Miskolci Részvételi Költségvetésről ide kattintva érhető el: tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes.

A felmerülő kérdéseket a reszvetel@miskolc.hu e-mail címre lehet elküldeni, illetve a 0646512700-as telefonszám 1332-es mellékén lehet információkat kérni. Személyesen a Polgármesteri Hivatalban működő Részvételi Iroda is felkereshető.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!